Tokió 2020 - Az olimpia idején nőhet a koronavírusos betegek száma Tokióban

Sport, 2020.10.09

A koronavírusban megbetegedők száma valószínűleg emelkedni fog Tokióban a jövő nyárra halasztott olimpia idején egy japán közegészségügyi szakértő szerint.

Okabe Nobuhiko kormányzati szaktanácsadóként a Kyodo Newsnak nyilatkozva azt mondta, hogy maguk a játékok idézik elő a fertőzés növekedését azzal, hogy az olimpiára a világ minden tájáról érkeznek emberek.

"A játékok leállítása valószínűtlen, de rendkívüli gondosságot követel a rendezés. Nekünk, egészségügyi szakértőknek meg kell mutatnunk, hogyan és hol tegyünk óvintézkedéseket" - fogalmazott a 74 éves orvos.

"Mivel a fertőzések számát nem lehet nullára csökkenteni, arra kell törekedni, hogy minél alacsonyabb szinten tartsuk a megbetegedéseket" - jelentette ki, lehetséges lépésként említve a nézők kitiltását a stadionokból.

"És mindenáron el kell kerülni az ország egészségügyi rendszerének összeomlását" - fűzte hozzá.

A tokiói ötkarikás játékokon várhatóan több mint 200 országból mintegy 11 ezer sportoló vesz részt. A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig rendezik meg, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!