Tokió 2020 - Berecz Zsombor a második helyen jutott az éremfutamba - NAPI ÖSSZEFOGLALÓ

Sport, 2021.08.01

A Finndingiben szereplő Berecz Zsombor a második helyen bejutott az éremfutamba vasárnap a tokiói olimpián, így kedden a dobogóért szállhat vízre.

A világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázó a kilencedik részversenyben negyedik lett, a tizedikben szintén, de egyik fő vetélytársa, a spanyol Joan Cardona utóbbiban csak nyolcadikként futott be. Így helyet cseréltek, Berecz feljött másodiknak, hátránya kilenc helyezési pont a címvédő brit Giles Scott mögött. Az utolsó futamot a 2020-as világbajnok új-zélandi Junior Josh nyerte, aki ezzel a negyedik helyre lépett előre, és a magyar hajóstól tíz ponttal van lemaradva.

Az Enosima Jachtkikötőben kedden az első tíz helyezett száll vízre a dupla szorzós éremfutamban, a többiek számára befejeződött a verseny. A magyar vitorlázás eddig egy olimpiai medállal büszkélkedhet, 1980-ban, Moszkvában a Detre testvérek harmadikok lettek Repülőhollandiban.

A vasárnapi versenynap a többi magyar számára nem sok sikert hozott. A női vízilabdázók - akik korábban legyőzték a címvédő amerikaiakat - 11-9-re kikaptak a kínaiaktól, így csoportmásodikként jutottak a negyeddöntőbe. A női asztaliteniszezők csapatversenyének nyolcaddöntőjében a magyarok 3-0-s vereséget szenvedtek a japánoktól.

Folytatódtak az atlétika versenyei: női 100 méter gáton Kozák Luca az elődöntőben féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett, vagyis nem ért célba és kiesett. Távolugrásban Nguyen Anasztázia 16., 3000 méter akadályon Tóth Lili Anna - aki csaknem tíz másodpercet faragott eddigi legjobbjából - 18., Kácser Zita 41., míg a kalapácsvető Gyurátz Réka 26. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!