Tokió 2020 - Bizonytalan a magyar asztaliteniszezők részvétele a megnyitón

Sport, 2021.07.15

Egyelőre bizonytalan, hogy a magyar asztaliteniszezők jelen lesznek-e a tokiói olimpia jövő pénteki nyitóünnepségén.

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a pénteken Japánba utazó küldöttség tagjai már nagyon várják a tokiói kalandot.

"Lekopogom, de úgy néz ki, hogy mindenki rendbe jött, az elmúlt hónapokban sérüléssel küszködött Pergel Szandra és Madarász Dóra is" - kezdte Bátorfi Zoltán női szövetségi kapitány. "Picit az ismeretlenbe megyünk, nem tudjuk, mi vár ránk, de lesz hét napunk az akklimatizációra, és hozzászokni a körülményekhez. Azzal lennék elégedett, ha mindenki a maximumot hozná ki magából, és jó érzéssel tudnánk hazajönni."

A férfi válogatottat irányító Muskó Péter szerint nagyon hasznos edzőtáboron vannak túl, amelyre a németországi Ochsenhausenben került sor.

"Ott készült a brazil válogatott, amely csapatkvótát szerzett, valamint Simon Gauzy, a francia válogatott alapembere is. Mindegyikükkel sikerült edzeni a mi játékosainknak is" - fejtette ki a szakvezető.

Ami a nyitóünnepséget illeti, a pingpongosok nem biztos, hogy együtt vonulhatnak fel a többi magyar indulóval.

"A megnyitó július 23-án lesz, másnap viszont már megkezdődik az egyéni és a vegyes páros, szóval ha a megnyitó öt-hat órás program lesz, akkor lehet, hogy tévén keresztül követjük majd. Állítólag onnan többet is lehet belőle látni" - közölte Muskó Péter.

A férfi és női egyesben magyar részről Majoros Bence, Póta Georgina és Madarász Dóra lesz érdekelt, és szintén az első napon asztalhoz lép a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros is, a tét a negyeddöntőbe jutás lesz számukra. A csapatküzdelmekben a magyar női csapat (Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra és a tartalék Fazekas Mária) augusztus 1-jén vagy 2-án kezdi meg a szereplését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!