Tokió 2020 - Egészségügyi bázis is lesz az olimpiai faluban

Sport, 2020.10.29

A tokiói ötkarikás játékokon induló versenyzők olimpiai falujában külön egészségügyi bázist is berendeznek a japán házigazdák.

A kiegészítő intézmény életre hívásáról a koronavírus-járványra tekintettel, az esetleges fertőzötteknek nyújtandó haladéktalan segítség céljával döntött az a munkacsoport, amely a japán kormány, a fővárosi önkormányzat és az olimpiát szervező bizottság képviselőiből áll.

Az olimpiai falu általános klinikájától elkülönülő bázis feladata lesz a sportolók egészségének figyelemmel kísérése, az egészségügyi intézmények kiválasztása a vírussal fertőzöttek kórházi ápolására és a betegek szállításának megszervezése - írta a Kyodo News.

A munkacsoport tagjai abban is megállapodtak, hogy "fertőzőbetegség-ellenőrző központot" hoznak létre az olimpia fő műtéti centrumában. Ez az egészségügyi bázissal és az általános klinikával együtt fog működni a sportolók egészségi állapotának vizsgálata és a fertőzések korai felismerése céljával, miközben információkat gyűjt és oszt meg a koronavírusról.

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke pár napja azt mondta, nem számol azzal, hogy a világjárvány miatt bármely ország is lemondaná a részvételt a játékokon, míg Szuga Josihide japán miniszterelnök a hét elején megismételte elkötelezettségét a tokiói olimpia és paralimpia megrendezése mellett.

Előbbit 2020 nyaráról - az elnevezés, Tokió 2020 megtartásával - 2021. július 23. és augusztus 8. közötti időpontra ütemezték át, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig következik a paralimpia.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!