Tokió 2020 - Egy biztos érem és további esély szerdán - ELŐZETES

Sport, 2021.08.03

Bátyja, Lőrincz Tamás keddi sikere után a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor is aranyérmes lehet szerdán a tokiói olimpián.

A testvéréhez hasonlóan világranglista-vezető magyar olimpikon a fináléban a kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok ukrán Zsan Belenyukkal találkozik. A 2019-es nur-szultáni vb-döntőben már összecsaptak, ott Lőrincz 2-1-re kikapott.

Megkezdik a szereplésüket a nyíltvízi úszók, az első napon a nők versenyét rendezik az olimpiai 10 kilométeres távon, melyen Olasz Anna friss Európa-bajnoki ezüstérmesként bízhat egy jó eredmény elérésében.

A kajak-kenu versenyek harmadik napján újabb négy számban rendeznek elő- és reményfutamokat. Kozák Danuta - aki kedden harmadik lett Bodonyi Dórával K-2 500 méteren - és Csipes Tamara - ő negyedik volt ugyanebben a számban Medveczky Erikával - egyesben szerepel 500 méteren, előbbi címvédőként. A férfi K-2 1000 méteren az egyesben friss olimpiai bajnok Kopasz Bálint Nádas Bencével, míg a kedden Kopasz mögött ezüstérmes Varga Ádám Béke Kornéllal evez egy hajóban. A női kenu egyeseknél 200 méteren Takács Kincső és Balla Virág, míg férfi K-1 200 méteren Tótka Sándor és Csizmadia Kolos száll vízre.

Az Olimpiai Stadionban folytatódnak az atlétikai versenyek. Krizsán Xénia, aki májusban, a rangos götzisi versenyen 6651 pontos országos csúccsal győzött, elkezdi a hétpróbát. Szűcs Valdó a sikeres előfutam után elődöntőzik 110 méter gáton, míg a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert a selejtezőben szerepel.

A súlyemelők versenyének zárónapján indul a sportág egyetlen magyar képviselője, a plusz 109 kilogrammos Nagy Péter.

Negyeddöntőben játszik a férfi vízi- és a női kézilabda-válogatott, előbbi a horvátokkal, utóbbi a norvégokkal. Mindkét összecsapás nagyon nehéznek ígérkezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!