Tokió 2020 - Elődöntős Debrecenben a 3x3-as női kosárválogatott

Sport, 2021.06.04

A magyar női 3x3-as válogatott második győzelmével az elődöntőbe jutott pénteken a 3x3-as kosárlabda olimpiai kvalifikációjának debreceni pótselejtezőjében.

A női együttes a múlt héten a grazi 20 csapatos selejtezőben a negyeddöntőig menetelt, így nem került a tokiói kvótás első három gárda közé.

A hatcsapatos debreceni pótselejtezőt - ahonnan már csak a győztes jut ki az olimpiára - Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese 14-12-es diadallal kezdte meg pénteken Hollandia ellen, majd a trió zárómeccsén Észtországgal csapott össze, amelyet szombaton 21-10-re megvert Ausztriában.

A hajdúsági "visszavágón" a csoport nyitómeccsén a hollandokkal szemben alulmaradt észtek öt perc alatt mindössze négy pontot hoztak össze, ekkor a honosított Goree Cyesha által repített magyarok 6-4-re vezettek. A baltiak csakhamar elérték a hat csapatszemélyit, azaz innentől minden hibáért büntetőt dobhattak Medgyessy Dóráék. A Károlyi-együttes 8-5-re, majd 10-6-ra elhúzott, az utolsó perc 13-8-ról indult. Az észteknek már csak szépítésre futotta az erejükből, a magyar válogatott pedig csoportelsőként közvetlenül bejutott a négy közé. A második hollandok az A csoport harmadikjával, a harmadik észtek pedig a másik trió másodikjával küzdenek majd meg az elődöntőért vasárnap 15.00 és 15.25 órakor.

A magyarok legközelebb vasárnap 17.35-kor lépnek pályára, az elődöntőben az egyik negyeddöntő győztese vár majd rájuk.

A másik trióban Irán, Tajvan és Olaszország szerepel szombaton. A hármasok legjobbjai közvetlenül a négy közé kerülnek, míg a másodikok keresztbejátszanak a negyeddöntőben a másik csoport harmadikjával.

A férfiaknál Csirke Ferenc kapitány együttese szombaton 19.30-kor Romániával, 20.35-kor pedig Mongóliával csap össze a B csoportban.


Eredmények, nők, B csoport:

--------------------------
Magyarország-Észtország 13-10

korábban:
Magyarország-Hollandia 14-12
Hollandia-Észtország 11-10

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 2 győzelem, 2. Hollandia 1, 3. Észtország 0
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!