Tokió 2020 - Éremmel térne haza a karatés Hárspataki Gábor

Sport, 2021.07.30

A karatés Hárspataki Gábor éremmel szeretne hazatérni a tokiói olimpiáról.

"Az elsődleges célom, hogy kategóriámban benne legyek az első ötben, de igazából éremért szeretnék menni. Azon leszünk, hogy a csoportban az első kettőben végezzek, és amennyiben ez sikerül, döntőbe jussak, ha pedig már ott vagyok, elhozzak egy szép aranyérmet" - idézi a Magyar Karate Szakszövetség sajtóközleménye az MTK versenyzőjét.

Hárspataki hozzátette, nehéz dolga lesz, mert a csoportból csak az első kettő jut tovább, de úgy érzi, képes elérni a célját.

A 25 éves sportoló hathetes felkészülésen van túl és egy hét múlva lép tatamira a japán fővárosban, sportága olimpiai debütálásán. A júniusi párizsi kvalifikációs versenyen való sikeres szereplést követően egyhetes pihenőt kapott, azután napi két edzéssel készült. A küzdelemben a 75 kilogrammos súlycsoportban induló Hárspataki Gábor előbb az állóképességét és a technikáit fejlesztette, majd a taktikai rész került terítékre edzője, Fischer Mihály irányításával.

Az elmúlt tíz napot Sepsiszentgyörgyön edzőtáborban töltötte, ahol magyar és román válogatottak segítették a felkészülését. Ekkor a végső simítások voltak terítéken, a lehetséges ellenfelekre külön is készültek.

"Szerintem és az edzőm szerint is jól sikerült a felkészülés. Most három nap pihenés következik, hogy feltöltődjek, és éhes legyek a versenyzésre" - nyilatkozta az Európa Játékokon harmadik helyezett, Eb-ezüst- és bronzérmes karatés, aki edzőjével, valamint edzőpartnerével, a korábbi korosztályos világbajnok Szegedi Dömével hétfőn utazik ki Tokióba.

A karate egyike annak az öt sportágnak, amely a japán szervezők kezdeményezésére került a tokiói olimpia programjába. A 75 kilogrammosok csoportküzdelmei jövő pénteken magyar idő szerint 10 órakor kezdődnek. A résztvevők két ötfős csoportban körmérkőzéseket vívnak egymással, majd a két-két legjobb az elődöntőben találkozik, és a győztesek vívják a döntőt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!