Tokió 2020 - Gondok a média munkatársainak szállítása körül

Sport, 2021.02.11

Gondot okoz a tokiói nyári olimpia közlekedésért és szállításért felelős szervezőinek, hogy miképpen oldják meg gördülékenyen a várhatóan nagy számú külföldi sajtós eljuttatását az egyes versenyszínhelyekre.

Az utaztatási problémákról hírt adva az insidethegames.biz szaklap azt írta, hogy külön gondot jelentenek azok az újságírók, akik nem az olimpia hivatalos szállodáiban szállnak majd meg.

A portál idézte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság médiaműveleti vezetőjét, Lucia Montanarellát, aki azt mondta: "tudjuk, hogy nagy számban vannak olyan akkreditált sajtósok, akik különböző helyeken tartózkodnak majd, s nem a hivatalos szállodák valamelyikét választották". Hozzáfűzte: ha az érintetteknek nincs hozzáférésük a tömegközlekedéshez, akkor "alternatív megoldásokra van szükség, hogy ezek az emberek mozoghassanak".

Pierre Ducroy, az olimpiai játékok műveleti igazgatója a japán kormánnyal folytatott megbeszélésekről szólva azt mondta, még nincs döntés arról, hogy engedélyezik-e a fővárosi lakosok bizonyos része számára a tömegközlekedés szabad használatát.

A portál anyagában kitért arra kérdésre is, hogy ki állja a média által igényelt koronavírus-tesztelés költségeit Japánba érkezésük előtt és után. Az illetékes japán szállítási tisztviselő azt válaszolta, hogy "a belépéskor a japán szabályok szerinti vizsgálatokat el kell végezni, és ha szükséges, a japán hatóságok gondoskodnak a költségekről". Nakamura Hide hozzátette, az országba érkezés előtt 72 órával elvégzendő tesztelés költségei ugyanakkor az utazóra hárulnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!