Tokió 2020 - Hetedik lett a döntőben a férfi kajaknégyes

Sport, 2021.08.07

A magyar férfi kajaknégyes a hetedik helyen végzett 500 méteren a tokiói olimpián.

A férfi kajakos kvartettek ezúttal nem az elmúlt évtizedekben megszokott 1000, hanem 500 méteren versenyeztek. A magyar egység évek óta együtt készült, de aztán Kuli István tavaszi sérülése átírta a terveket, és az olimpia előtt néhány héttel át kellett alakítani az egyéget.

A magyar hajót így most Nádas Bence, Béke Kornél, Tótka Sándor és Csizmadia Kolos alkotta, közülük Nádas, Tótka és Csizmadia már aratott sikereket a japán fővárosban, Tótka megnyerte a 200 méter egyest, Csizmadia negyedik lett ugyanebben a számban, Nádas pedig ugyancsak éppen lemaradt a dobogóról Kopasz Bálinttal K-2 1000 méteren.

A magyar hajó jól lapátolt a szombati döntőben, de a dobogós helyektől messze volt. Az élen a várakozásoknak megfelelően a németek és a spanyolok vívtak nagy csatát, a táv nagy részében utóbbi hajó vezetett, de végül a németek lehajrázták őket.

A győztes egység tagja, a 39 éves Ronald Rauhe az első férfi gyorsasági kajak-kenuban, aki öt különböző olimpián is érmet tudott szerezni.

Ez volt az utolsó kajak-kenu döntő a játékokon, a magyar küldöttség parádés teljesítményt nyújtva három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel távozik Tokióból.



Eredmény:

férfi K-4 500 m, olimpiai bajnok:

---------------------------------
Németország (Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom Liebscher, Max Lemke) 1:22.219 p
2. Spanyolország (Saul Craviotto, Marcus Walz, Carlos Arevalo, Rodrigo Germade) 1:22.445
3. Szlovákia (Samuel Balaz, Fenis Mysak, Erik Vlcek, Adam Botek) 1:23.534
...7. MAGYARORSZÁG (NÁDAS BENCE, BÉKE KORNÉL, TÓTKA SÁNDOR, CSIZMADIA KOLOS) 1:25.068
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!