Tokió 2020 - Hetven klub sportolói alkotják a magyar csapatot

Sport, 2021.07.16

A 174 fős tokiói magyar olimpiai csapatot 70 hazai sportegyesület sportolói alkotják - tudatta pénteki sajtóközleményében a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ).

A legutóbbi olimpiákkal összevetve rekordlétszámú magyar csapat vesz részt a XXXII. nyári játékokon, a 174 versenyző 23 sportágban képviseli majd a magyar színeket - idézte a dokumentum Deutsch Tamást, a SOSZ elnökét.

A legtöbb olimpikont a fővárosi sportegyesületek adják: a Ferencvárosi Torna Club (FTC) 21, a Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló (BVSC) 14, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (BHSE) és az Újpesti Torna Egylet (UTE) egyaránt 12, míg az MTK Budapest 9 sportolója tagja a magyar olimpiai csapatnak. A fővárosi klubokat közvetlenül a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. követi a sorban 5 olimpikonnal.

Az MTK Budapest és a BHSE versenyzői szerepelnek a legtöbb olimpiai sportágban: egyformán nyolcban méretnek meg sportolóik. Az UTE 7, az FTC 6, a BVSC 4, míg a Vasas Sport Club 3 ötkarikás sportág versenyszámaiban lesz érdekelt.


A legtöbb tokiói olimpikont adó hazai sportegyesületek a SOSZ szerint:

----------------------------------------------------------------------
1. Ferencvárosi Torna Club 21 sportoló
2. Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló Közhasznú Egyesület 14
3-4. Budapesti Honvéd Sportegyesület és Újpesti Torna Egylet 12-12
5. Magyar Testgyakorlók Köre Budapest 9
6-7. Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. és UVSE Vízilabda Sportegyesület 5-5
8-10. Vasas Sport Club, Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület és Győri Úszó Sportegyesület 4-4
11-14. Központi Sport-és Ifjúsági Egyesület, Érdi Sport KFT., Győri Vízisport Egyesület és OSC Vízilabda Sportegyesület 3-3
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!