Tokió 2020 - Kedd és szerda lehet a magyar birkózónap Tokióban - ELŐZETES

Sport, 2021.07.31

Vasárnap kezdődnek a tokiói olimpia birkózóversenyei, amelyen hatan képviselik a magyar színeket, és közülük többen az éremszerzés reményében lépnek majd szőnyegre.

A japán fővárosban a 2013-as világbajnok Sastin Marianna (62 kg), illetve a vb-bronzérmes, szabadfogású Muszukajev Iszmail (65 kg) mellett négy kötöttfogású magyar indul. Leginkább utóbbi szakágtól várható a kiemelkedő szereplés, mivel a csapatot a vb- és Eb-címvédő - londoni ezüstérmes - Lőrincz Tamás (77 kg), öccse, a legutóbbi vb-n második Viktor (87 kg), a 67 kilogrammba lefogyott, egy súllyal feljebb világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint, valamint a 97 kilogrammban érdekelt Szőke Alex alkotja.

Elsőként Lőrincz Tamás és Szőke lép majd szőnyegre a hétfői előcsatározások során, majd másnap mutatkozik be Lőrincz Viktor, Korpási és Sastin Marianna. Végül pénteken kerül Muszukajevre a sor. A versenyek minden kategóriában kétnaposak, az elsőn a nyolcad-, negyed- és elődöntőket bonyolítják le, másnap pedig a vigaszági mérkőzéseket, illetve az éremmeccseket rendezik. Mindez azt is jelenti, hogy magyar szempontból a legizgalmasabbnak a hétfő, a kedd és - a remények szerint - a szerda ígérkezik.

Az elvárásokkal kapcsolatban Bácsi Péter, a magyar szövetség (MBSZ) szakmai igazgatója azt mondta, két éremmel és még egy pontszerző hellyel lenne elégedett, míg Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, a tokiói versenyigazgató úgy fogalmazott, "egy érem mindenképpen benne van a csapatban".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!