Tokió 2020 - Kiengedték a kórházból a japán főváros kormányzóját

Sport, 2021.07.01

Hazaengedték a kórházból  Koike Jurikót, Tokió kormányzóját, aki kimerültség miatt szorult egy héten át orvosi kezelésre - írta az olimpiai ügyekben járatos insidethegames.biz.

A 2020-ról ez évre átkerült nyári ötkarikás játékoknak és a paralimpiának otthont adó japán főváros első számú vezetője - hivatalának közleménye szerint - a következő napokban otthonából folytatja munkáját, miután "fizikai állapota kissé helyreállt".

"Mélyen elnézést kérek, amiért sok embernek aggodalmat és gondot okoztam azzal, hogy nem tudtam dolgozni ebben a fontos időpontban, közvetlenül a tokiói olimpia és paralimpia előtt, és amikor a Covid-19 leküzdésére irányuló intézkedéseken munkálkodunk" - fogalmazott a közleményben a két hét múlva 69 éves Koike, aki 2016-ban lett a japán főváros első női kormányzója, tavaly pedig újraválasztották a szavazatok csaknem hatvan százalékával.

Az ő feladata többek között, hogy átadja az olimpiai zászlót a 2024-es olimpiának otthont adó Párizs főpolgármesterének a tokiói játékok záróünnepségén.

A tavalyról az idei nyárra halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig rendezik, majd következik a paralimpia augusztus 24. és szeptember 5. között.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!