Tokió 2020 - Kínai aranyak, Biles harmadik gerendán

Sport, 2021.08.03

Korláton és gerendán kínai, nyújtón japán siker született a tokiói olimpia tornaversenyeinek keddi zárónapján, a szerenkénti döntőkben.

A férfiaknál korláton a kínai Cou Csing-jüan diadalmaskodott "brutális", 16,233 ponttal, ezzel a csapatversenyben elért bronza után második érmét szerezte a japán fővárosban. A német Lukas Dauser lett a második, míg a szer kétszeres Európa-bajnoka, Ferhat Arican a török tornasport első olimpiai érmét szerezte a bronzzal.

Nyújtón az egyéni összetettben aranyérmes, csapatban második japán Hasimoto Daiki győzött a horvát Tin Srbic és a csapatban győztes, összetettben harmadik orosz Nyikita Nagornij előtt.

A nők között gerendán kettős kínai siker született, Kuan Csen-csen győzött Tang Hszi-jing előtt. Harmadik helyen a négyszeres olimpiai bajnok Simone Biles végzett. Az amerikaiak 19-szeres világbajnoka a selejtezőt végigtornázta és az első helyen került az összetett fináléjába, illetve mind a négy szeren a nyolcas döntőbe jutott. Ezek után a múlt keddi csapatversenyen csak az első szeren tornázott, és a 13,766 pontra értékelt ugrása után visszalépett, indoklása szerint azért, mert a gyengébb teljesítménye után a mentális egészségére kellett figyelnie. Ezt követően a gerendát - amelyen háromszoros világbajnok, és riói harmadik - leszámítva minden finálétól visszalépett. Biles így két olimpia alatt szerzett hét érmet: négy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot.


Eredmények:

torna, szerenkénti döntők:

férfiak, korlát, olimpiai bajnok:

---------------------------------
Cou Csing-jüan (Kína) 16,233 pont
2. Lukas Dauser (Németország) 15,700
3. Ferhat Arican (Törökország) 15,633


férfiak, nyújtó, olimpiai bajnok:

---------------------------------
Hasimoto Daiki (Japán) 15,066 pont
2. Tin Srbic (Horvátország) 14.900
3. Nyikita Nagornij (Orosz Olimpiai Bizottság) 14,533


nők, gerenda, olimpiai bajnok:

------------------------------
Kuan Csen-csen (Kína) 14,633 pont
2. Tang Hszi-jing (Kína) 14,233
3. Simone Biles (Egyesült Államok) 14,000
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!