Tokió 2020 - Kiváló futással, összesítésben a 13. helyen zárta a hétpróbát Krizsán Xénia

Sport, 2021.08.05

A hétpróbázó Krizsán Xénia kiváló 800 méteres futással, két helyet előrelépve a 13. helyen zárta a hétpróbát csütörtökön a tokiói olimpián.

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző magához képest visszafogottan teljesített az első öt számban, aztán jó gerelyhajításával a 15. helyre lépett fel, majd 800-on nagyszerűen teljesített. Az MTK atlétája futamában szinte végig első helyen diktálta a tempót, majd ugyan az utolsó kanyarban megelőzték, de a hajrában visszavette az első helyet, s 2:07.65 perces eredménnyel nyert. Ezzel 999 pontot gyűjtött, így 6295 ponttal zárt, ami a 13. helyet jelentette a számára.

"A két nap stressze volt ebben a 800-ban" - mondta az M4 Sportnak versenye végén Krizsán Xénia, hozzátéve, hogy nagyon nehéz viadalon van túl, de már nem akar sírni a gyengébb szereplés miatt. "Egyik pofon után kaptam a másikat, és a magamban felépített hitet és önbizalmat mára teljesen elveszítettem. Sokszor éreztem verseny közben, hogy fel akarom adni és itt hagyni a stadiont, de végül küzdöttem ezért a 13. helyért."

Krizsán azt is megjegyezte, hogy sokat lehet tanulni ebből a két napból, és nagyon bízik benne, hogy majd a harmadik olimpiája, a párizsi jól fog sikerülni.

A számot a címvédő belga Nafissatou Thiam nyerte meg a holland Anouk Vetter és Emme Oosterwegel előtt.

Eredmények:

hétpróba, olimpiai bajnok:

--------------------------
Nafissatou Thiam (Belgium) 6791 pont
2. Anouk Vetter (Hollandia) 6689
3. Emma Oosterwegel (Hollandia) 6590
...13. Krizsán Xénia 6295
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!