Tokió 2020 - Krausz jó játékkal, de vereséggel rajtolt

Sport, 2021.07.25

A tollaslabdázó Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián.

Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója a J jelű hármasban Anthony Sinisuka Ginting ellen rajtolt. Egyértelműen a világranglistán ötödik indonéz tollaslabdázó volt a találkozó esélyese, amely azonban szorosan indult: a Multi Alarm SE 27 esztendős 23-szoros magyar bajnok játékosa bátran játszott, néhány látványos nyerő ütést bemutatva. Ginting 7-6 után először tudott elhúzni (11-6), a 16 perces szett második felében pedig növelte előnyét, és 21-13-ra megnyerte a játszmát, amelyben Krausz kiválóan tartotta magát.

A nemzetközi szövetség (BWF) világranglistáján 94. Krausz a folytatásban még többet kockáztatott egy-egy labdamenet megnyeréséért, így viszont több hiba is becsúszott, és már a második szett derekán nyolcpontos különbség alakult ki (11-3). Az éremesélyes indonéz rivális rendkívül precízen játszott, végül ezt a szettet is 16 perc alatt nyerte, így összeségében 32 perc alatt diadalmaskodott.

"Örülök, hogy a világ egyik legjobbjával tudtam játszani, aki szerintem a végső győzelemre is esélyes lehet. Jól tartottam magam, különösen az első szettben, de a különbség kijött egy idő után, hiszen egy ilyen ellenfél ellen tökéletesen kell játszani a jó labdamenetekhez is" - értékelt Krausz.

A csoportban az ötkarikás játékokra 29. helyen kijutott orosz Szergej Szirant szerepel még, ellene kedden lép pályára Krausz. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja. Krausz lát esélyt arra, hogy legyőzze az oroszt, akivel eddig kétszer találkozott, és szoros, háromszettes mérkőzéseken maradt alul.

"Jó játékkal lesz esélyem, lassabb játékos és teljesen más szint, mint akivel most találkoztam" - szögezte le Krausz.

A riói olimpikon Sárosi Laura magyar idő szerint 12.20 körül kezd az ötödik kiemelt thaiföldi Ratchanok Intanon ellen.


Eredmény, tollaslabda:

férfiak, J csoport:

------------------
Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)


később:

nők, N csoport:
Sárosi Laura-Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.) magyar idő szerint 12.20 körül
(MTI)

Címkék

Krausz Gergely

Galériánk

Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely Tokió 2020 - Tollaslabda - Krausz Gergely
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!