Tokió 2020 - Lőrincz Viktor kirgiz ellenféllel kezd

Sport, 2021.08.02

A keddi versenynapon kezdő három magyar birkózó közül a legnagyobb reményekkel szőnyegre lépő Lőrincz Viktor kirgiz riválissal kezd a tokiói olimpián.

A BHSE 31 éves Európa-bajnoka, akit első helyen emeltek ki, a hétfői sorsoláson az Ázsia-bajnokságon háromszor ezüstérmes Atabek Aziszbekovot kapta ellenfélül a 87 kilósok között. Amennyiben győz, a következő körben kazah riválissal, vagy a német Denis Kudlával találkozik, akitől öt éve a riói játékok bronzmérkőzésen botrányos körülmények között kapott ki, a bírók ugyanis riválisát erőteljesen segítették.

A 67 kilogrammos Korpási Bálint, aki egy súlycsoporttal feljebb világ- és Európa-bajnok, a 2018 és 2020 között sorozatban három kontinensviadalon is bronzérmes örmény Karen Aszlanyjannal találkozik a nyolcaddöntőben. Siker esetén pedig várhatóan a másodikként rangsorolt, négyszeres Afrika-bajnok, egyiptomi Mohamed Ibrahim el-Szajed várhat rá.

Az egyetlen Tokióban szereplő magyar női birkózó, a 38 éves Sastin Marianna a romániai Incze Krisztával kezd, győzelem esetén pedig valószínűleg a 62 kilós súlycsoport elsőszámú favoritja, a világbajnoki címvédő kirgiz Aiszuluu Tinibekova következhet a 2013-ban vb-aranyérmes magyarnak.

A sportágban minden kategória küzdelmei kétnaposak, az első napon a nyolcad-, negyed- és elődöntőket rendezik meg, a másodikon pedig a vigaszági mérkőzésekre, illetve a bronzmeccsekre és a döntőre kerül sor. Vigaszágra a döntősök viszik legyőzötteiket.

A versenyek közép-európai idő szerint 4 órakor kezdődnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!