TV műsor

Tokió 2020 - Lucz Dóra hatodik K-1 200 méteren, Carrington ismét megvédte címét

Sport, 2021.08.03

Lucz Dóra hatodik helyen végzett kajak egyes 200 méteren a tokiói olimpián. A szám másik magyarja, Kárász Anna a B döntőben hetedikként zárva összesítésben 16. lett.

A keddi döntős program előtt közvetlenül egy utasszállító repülőgép húzott el meglehetősen alacsonyan a pálya felett, hogy a közelben fekvő Haneda repülőtéren landoljon. Az általa keltett hullámokat ugyanakkor nem érzékelték a futam résztvevői, mert a hátszél néhány óra alatt szinte viharossá fokozódott, s erősen fodrozta a vizet.

Ilyen körülmények között kezdődött a finálé, amelyben a szám koronázatlan királynője, a kétszeres címvédő új-zélandi Lisa Carrington, aki az olimpiákat és világbajnokságokat tekintve tíz éve veretlen a sprint távon, rögtön az élre állt és végig vezetve magabiztosan nyert. Mögötte a spanyol Teresa Portela és a dán Emma Jörgensen végzett a második és harmadik helyen.

Az UTE 26 éves, háromszoros Európa-bajnoka, friss Eb-ezüstérmese, Lucz Dóra ezúttal nem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, végig a középmezőnyben haladt és hatodikként csapott a célba.

"Mindenek előtt szeretném megköszönni mindenkinek a szurkolást, és azt, hogy korán felkelt miattam otthon" - nyilatkozta az MTI-nek Lucz, aki láthatóan el volt keseredve a végeredmény miatt, már-már a könnyeivel küszködött. - "Nem vagyok felhőtlenül boldog, mert ez lehetett volna jobb is, de próbáltam a legjobbat kihozni a mostani körülmények között és végig küzdöttem, egészen az utolsó centiméterig" - fogalmazott, majd úgy folytatta, időre van még szüksége ahhoz, hogy feldolgozza a döntőben történteket, visszatekintve pedig biztosan lesz benne némi hiányérzet.

"Örültem, hogy Magyarországot képviselhettem az olimpián, mert kajakban már kijutni is nehéz ide, hiszen a hazai mezőny nagyon erős" - zárta gondolatait Lucz.


Eredmény:

női K-1, 200 m, olimpiai bajnok:

--------------------------------
Lisa Carrington (Új-Zéland) 38.120 másodperc
2. Teresa Portela (Spanyolország) 38.883
3. Emma Jörgensen (Dánia) 38.901
...6. Lucz Dóra (Magyarország) 39.442
...16. (a B döntőben 7.) Kárász Anna (Magyarország)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!