TV műsor

Tokió 2020 - Magyar futamgyőzelem a férfi kajakpárosoknál is

Sport, 2021.08.04

A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte szerdai előfutamát, így készülhet a csütörtöki folytatásra K-2 1000 méteren a tokiói olimpián, a másik magyar egység, Béke Kornél és Varga Ádám ugyanakkor reményfutamra kényszerül.

Előbbi kettős, amely közvetlenül az ötkarikás játékok előtt ült össze, rendkívül jó benyomást keltett első pályáján, igaz, komoly ellenfelük nem akadt. A táv második felében végig ők vezettek, s a győzelmüket senki nem veszélyeztette. Mindkét kajakos, így a kedden egyesben diadalmaskodó Kopasz is sapkában lapátolt a tűző napsütés ellen védekezve.

"Nem gondolkodtam azon, hogy milyen nagy dolgot vittem véghez tegnap, arra gondoltam, hogy párosban is szeretnénk jó eredményt elérni Bencével. Igaz, jó néhány olyan páros van a mezőnyben, amely már évek óta együtt készül és remek eredményekkel büszkélkedhet. Ezzel együtt bizakodó vagyok, jó formát mutattunk az első pályánkon" - nyilatkozott a K-1 1000 méter friss aranyérmese.

Nádas azt mondta: őt doppingolja, hogy Kopasz zseniális versenyzéssel olimpiai bajnok lett.

"Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnokkal megy K-2 1000 méteren. Tegnap délután a sikere után még kimentünk közösen edzeni, hogy még jobban összecsiszoljuk a párosunkat. Ma 750 méterig egy nagyon jó utazósebességgel tudtunk menni, aztán Bálint szólt, hogy engedjünk ki, mert magabiztosan vezetünk" - fogalmazott a szegedi kajakos.

A szám utolsó, rendkívül erős előfutamában a KSI-s egység, Béke és az egy nappal korábban ezüstérmes Varga a három fő riválisától messze lemaradva, csak a szamoai egységet megelőzve negyedikként ért célba, s így a nap folyamán még egyszer vízre kell szállnia a középdöntőbe kerülésért.

A középfutamot és a döntőt ebben a számban is csütörtökön rendezik.

A szerdai reményfutamok magyar idő szerint 5.08-kor kezdődtek, magyar részről a C-1 200 méteren érdekelt Balla Virág és a Béke, Varga duó száll vízre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!