Tokió 2020 - Muszukajev a bronzéremért birkózhat

Sport, 2021.08.07

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Muszukajev Iszmail megnyerte szombati vigaszágas mérkőzését a tokiói olimpián, így a bronzéremért léphet szőnyegre.

A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev pénteken előbb 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot, majd 4-1-re alulmaradt a japánok világbajnokával, Otoguro Takutóval szemben, de a hazai versenyző fináléba jutásával vigaszágra segítette őt.

A két éve vb-bronzérmes magyar így a mongol Tulga Tumur Ochir ellen folytathatta a küzdelmet. Muszukajev, aki pénteken a derekát fájlalta, az első másfél percben kifejezetten passzív volt, így a mérkőzésvezető megintette, s mivel a következő 30 másodpercben sem történt értékelhető akció, így az ázsiai rivális került előnybe (0-1).

A szünetet követően is Ochir lépett fel támadólag, azonban kitolási kísérleténél ellépett előle Muszukajev, és egy villámgyors mögékerüléssel megkontrázta ellenfele akcióját (2-1). A mongol ezek után még nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, Muszukajev viszont nagyszerűen reagált valamennyi kísérletre, így tartotta előnyét. A második passzivitásért kapott intése (2-2) sem befolyásolta harcmodorát, mivel a nagyobb értékű akciónak köszönhetően neki kedvezett a döntetlen. Az utolsó másodpercekben elkeseredetten harcoló Ochir újabb akciójánál, amikor riválisa lábát fogva hosszú másodpercekig próbált mögékerülni, kilépett, így Muszukajev 3-2-re vezetett. A mongol birkózó videózást kért, de a zsűri a bírói döntést erősítette meg, így végül 4-2-es magyar sikerrel zárult az összecsapás.

A 28 éves Muszukajev közép-európai idő szerint 12.30-tól a vb-címvédő orosz Gadzsimurad Rasidovval találkozik a harmadik helyért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!