Tokió 2020 - Muszukajev a negyeddöntőben

Sport, 2021.08.06

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését a tokiói olimpia pénteki napján.

Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajev 9-6-ra verte a háromszoros dél-amerikai bajnok Agustin Alejandro Destribatsot.

Az argentin birkózó kezdett nagyobb lendülettel, így a magyarok vb-bronzérmesét egy perc után figyelmeztették passzivitás miatt, majd újabb 30 másodperc elteltével meg is intették, azaz fél perc alatt akciót kellett csinálnia, különben ellenfele került volna egypontos előnybe. Muszukajev nem is tétlenkedett, elkapta Destribats lábát, s ledöntötte őt (2-0).

A szünetet követően állásból egy kitolással sikerült növelnie az előnyét (3-0). Destribats kissé megzavarodott, a koncentrációja csökkent, így Muszukajev két sikeres lábra támadásnak köszönhetően hétpontosra hízlalta a különbséget (7-0). Innentől a dél-amerikai versenyző mindent egy lapra feltéve rohamozott, sorozatos lábra támadásaival csökkentette is a hátrányát, de egy ízben Muszukajevnek is sikerült megkontráznia az ellenfél akcióját, így végül 9-6-ra diadalmaskodott.

A 28 éves Muszukajevnek a nyolc között a japánok világbajnokával, Otoguro Takutóval kell majd megküzdenie, akit a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb bronzmérkőzésén nagyszerű teljesítménnyel legyőzött.
(MTI)

Galériánk

Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail a negyeddöntőben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!