Tokió 2020 - Muszukajev kikapott a negyeddöntőben

Sport, 2021.08.06

A szabadfogású birkózók 65 kilogrammos kategóriájában Muszukajev Iszmail kikapott negyeddöntős mérkőzésén a tokiói olimpia pénteki napján.

Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail A kabardföldi születésű, 2019 óta magyar színekben versenyző Muszukajevet 4-1-re múlta felül a japánok világbajnoka, Otoguro Takuto, akit a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb bronzmérkőzésén nagyszerű teljesítménnyel legyőzött.

Amíg a két évvel ezelőtti mérkőzésük igencsak közönségszórakoztató volt, addig most se közönség nem volt a lelátón, se szórakoztató nem volt az összecsapásuk. Mindkét fél óvatosan kezdett, de a mérkőzésvezető Muszukajevet látta passzívabbnak, így őt intette meg. Mivel a 28 éves versenyző a következő 30 másodpercben sem tudott akciót csinálni, így ellenfele került minimális előnybe (0-1).

A második menet ugyanúgy álló háborúval folytatódott, egyik birkózó sem mert valós akciót indítani. A bíró másodjára is Muszukajevet intette, de ez sem sarkallta nagyobb erőbedobásra a láthatóan kissé fáradt, gyakran csak a térdén támaszkodó magyart, aki így 2-0-s hátrányba került. Muszukajev egyértelműen egyetlen akcióra várt, kontrázni szeretett volna, de a japán nagyon figyelt és távol tartotta magától robbanékony riválisát. A meccs egyetlen izgalmas jelenete egy perccel a vége előtt történt, amikor Otoguro lábra támadását nemcsak hárította Muszukajev, hanem még ő kapta el riválisa lábát, azonban az akciót nem tudta végigvinni, a japán visszafogott, majd a földön a derekát átkarolva a hátára döntötte a magyart (0-4). A hátralévő időben Muszukajevnek megsérült a gyűrűsujja, s reális esélye nem volt akciót csinálni, csak a japán szabálytalansága miatt tudott szépíteni (1-4).

"Az első meccs is nehézzé vált. Azt hiszem, izgult az első olimpiáján. A másodikon elfáradt és elsavasodott, ezért az volt a taktika, hogy megkontrázza majd a japánt, erre egyszer volt reális esélye, de nem jött össze" - értékelt Muszukajev edzője, Gulevszkij Konsztantin, aki elárulta, hogy versenyzője ujjsérülése nem komoly, ellenben a dereka nagyon megfájdult.

A magyarok vb-bronzérmese szombaton akkor folytathatja a küzdelmet a vigaszágon, ha Otoguro a péntek esti programban fináléba jut.
(MTI)

Címkék

Muszukajev Iszmail Birkózás Tokió 2020

Galériánk

Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail Tokió 2020 - Birkózás - Muszukajev Iszmail
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!