Tokió 2020 - Nem szerzett kvótát a 3x3-as férfi kosárválogatott sem

Sport, 2021.06.06

A magyar férfi 3x3-as válogatott 21-14-re kikapott a belgáktól vasárnap a 3x3-as kosárlabda olimpiai kvalifikáció debreceni pótselejtezőjének a döntőjében, így a női csapathoz hasonlóan épphogy lemaradt a tokiói kvótáról.

Tokió 2020 - A 3x3-as férfi kosárlabda döntő - Belgium szerzett kvótát Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese szombaton megnyerte csoportját azzal, hogy a románokat 21-16-ra, míg a mongolokat 21-8-ra verte. A vasárnapi negyeddöntőben aztán 19-16-ra legyőzte a favorit szlovénokat, a torna egyik legnagyobb meglepetését szolgáltatva.

Az Ivosev Tamás, Demeter Attila, Keller Iván, Kerpel-Fronius Balázs összeállítású válogatottat újra elképesztő hangulat várta a Nagytemplom előtt, noha fél órával korábban még nagy csend honolt a téren, miután a magyar női csapat egy két másodperccel a vége előtt kapott kosárral kikapott az olaszoktól a döntőben, így lecsúszott a tokiói kvótáról.

A férfi finálé eleje magyar szempontból kevés izgalmat hozott, a belgák 3-1 után 8-3-ra elhúztak. Ekkor a sportág legjobbjai között számon tartott Ivosev vette vállaira a csapatot, duplát és közelit dobott, blokkolt, és 11-12-nél már csak egy kosár volt a hátrány. Ennél közelebb viszont nem sikerült férkőzni a távolról fantasztikusan célzó ellenfélhez, amely 14-16 után sorozatban öt pontot dobva 21-14-re nyert - ekkor még bő egy perc volt hátra a rendes játékidőből -, és megszerezte a tokiói kvótát.

A nyolcfős tokiói mezőnybe a férfiaknál előzőleg Szerbia, Kína, Lengyelország, Hollandia, Lettország, Japán és az Orosz Olimipai Bizottság csapata került be.

A nőknél a Debrecenből kijutott olaszok, továbbá a korábban részvételi jogot szerzett Kína, Mongólia, Románia, Franciaország, Japán, az Egyesült Államok és az Orosz Olimpiai Bizottság csapata alkotja az ötkarikás mezőnyt.
(MTI)

Galériánk

Tokió 2020 - A 3x3-as férfi kosárlabda döntő - Belgium szerzett kvótát Tokió 2020 - A 3x3-as férfi kosárlabda döntő - Belgium szerzett kvótát Tokió 2020 - A 3x3-as férfi kosárlabda döntő - Belgium szerzett kvótát Tokió 2020 - A 3x3-as férfi kosárlabda döntő - Belgium szerzett kvótát
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!