Tokió 2020 - Nem szerzett kvótát a 3x3-as női kosárválogatott

Sport, 2021.06.06

A magyar női 3x3-as válogatott 13-12-re kikapott vasárnap az olaszoktól a 3x3-as kosárlabda olimpiai kvalifikáció debreceni pótselejtezőjének a döntőjében, így nem szerzett kvótát a tokiói játékokra.

A női együttes a múlt héten a grazi 20 csapatos selejtezőben a negyeddöntőig menetelt, így nem került a tokiói kvótás első három gárda közé. A hatcsapatos debreceni pótselejtezőben - ahonnan már csak a győztes jut ki az olimpiára - Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a pénteki csoportkörben a hollandokat 14-12-re, az észteket pedig 13-10-re verte, majd a vasárnapi elődöntőben 21-8-cal búcsúztatta Tajvant. A másik ágon Olaszország 16-11-re verte Hollandiát.

A Nagytemplom előtti fogadtatásra eddig sem lehetett panasz, de ezúttal az ezer szurkoló jóvoltából már igazi fesztiválhangulat fogadta Medgyessy Dórát, Papp Diát, Theodoreán Alexandrát és a honosított Goree Cyeshát. A kvóta sorsáról döntő finálé a debreceni születésű Medgyessy kosarával indult, és a tétet jól mutatta, hogy három perc elteltével még mindig csak 2-1 állt a nagyórán. Hamarosan beindult az 5x5-ös válogatottban is szereplő Goree - a grazi selejtező legeredményesebbje - , és innentől percekig a házigazdák voltak előnyben. A találkozó felénél 5-5 volt az állás. Az olaszok 8-6-ról 8-10-re fordítottak, majd fej fej mellett haladtak a csapatok, Goree tíz másodperccel a vége előtt 12-12-re kiegyenlített, és ekkor úgy tűnt, hogy hosszabbításban dől el az olimpiai indulás. Giulia Rulli azonban másként gondolta, és két másodperccel a dudaszó előtt győztes kosarat dobott, így az olaszok váltották meg a tokiói repülőjegyet.

A férfiaknál Csirke Ferenc kapitány együttese 20 órakor csap össze Belgiummal a döntőben az olimpiai kvótáért.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!