TV műsor

Tokió 2020 - Öt vagy hat magyar triatlonos is indulhat a jövő augusztusi tesztversenyen

Sport, 2018.11.22

A 2020-as tokiói olimpia szervezőbizottsága megerősítette, hogy jövőre, augusztus 15. és 18. között tesztversenyt rendeznek a triatlonosoknak.

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a többi nemzethez hasonlóan kiemelten kezelik a tokiói tesztversenyt.

"Két héttel a világbajnoki sorozatot lezáró lausanne-i döntő előtt nem lesz egyszerű a sportolóknak a világ túlsó felén is versenyezni, de a tokiói tesztelés különösen vonzó lehetőség" - fogalmazott. Hozzátette: a versenyzők körében minden bizonnyal nagy lesz az érdeklődés a tokiói részvétel iránt, de erre csak annak lesz lehetősége, aki a ranglistán megfelelő helyen áll.

A tesztversenyen a férfiaknál és a nőknél is 65-65 sportoló állhat rajthoz, a váltóknál pedig 20 csapat. A megmérettetésen kiemelt, a vb-sorozat döntőjével azonos kvalifikációs ranglista-pontokat lehet gyűjteni.

"Reményeink szerint a férfiaknál három, de akár négy versenyzőnk is indulhat, míg a nőknél kettő, illetve a váltóra is nevezünk" - közölte Lipták Tamás.

A nemzetközi szövetség (ITU) elérte szándékát, hiszen az előzetes tervek szerint az Odaiba Marinaparkban nemcsak az olimpiaival megegyező vonalvezetésű pályán küzdhetnek majd meg a versenyzők, hanem a tokiói időjárási körülményekről is olyan időpontban szerezhetnek személyes tapasztalatokat, amikor a játékokra sor kerül. Az olimpiai programban két héttel korábban, július végén és augusztus elején szerepel a triatlonosok három versenyszáma: a férfiak és a nők küzdelme mellett a sportág történetében először vegyes váltóban is osztanak érmeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!