Tokió 2020 - Ötödik lett a Balla, Takács kenu kettes

Sport, 2021.08.07

A Balla Virág, Takács Kincső kenupáros az ötödik helyen végzett 500 méteren a tokiói olimpián.

Tokió 2020 - Kajak-kenu - Balla Virág és Takács Kincső az ötödik helyen végzett A győriek többszörös világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kettősére - melyben mindketten 27 évesek - nagyon erős mezőny várt a döntőben, és bár nagyon jól lapátoltak, nem tudtak odaérni a dobogóra.

A rajtjuk jól sikerült, majd féltávnál a negyedik helyen haladtak a világbajnoki címvédő kínai Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja duó, valamint az ukránok és a németek mögött. A kínaiak sikeréhez nem férhetett kétség, ahogy az ukránok második helyéhez sem, de mögöttük részben a magyarok részvételével nagy csata alakult ki a bronzéremért, és ezt végül a kanadaiak kettőse, Laurence Vincent-Lapointe és Katie Vincent nyerte.

A 11-szeres világbajnok Laurence Vincent-Lapointe érdekes történések után induhatott el Tokióban. Korábban doppingoláson érték, de később felmentették, mert elfogadták a védekezését, mely szerint a tiltott szer volt barátjának testnedvéből került a szervezetébe. Mivel a kvalifikációs versenyeken az eljárás idején nem vehetett részt, kvótát sem tudott szerezni, de a kanadaiak - élve egy szabályok között talált kiskapuval - az egyik női kajakos indulási jogukat neki adták, így - bár a nemzetközi kajak-kenus közösség, így a magyarok is felháborodva fogadták ezt - mégis vízre szállhatott a japán fővárosban.

Balla és Takács végül a németek mögött az ötödik, pontszerző helyet szerezte meg a döntőben.

A záró program előtt fél óráig özönvízszerű eső volt a pályán, majd a döntők rajtjára elállt, szélcsend alakult ki, de nagyon párássá vált a levegő.

"Mindent kiadtunk magunkból, de nagyon fájt ez a pálya, mert rettenetesen párás volt a levegő. Rendben volt a rajtunk, jöttünk egy rendkívül jó utazót, indítottunk is, bár a végén éreztem, hogy elsavasodtam, ezért átadtam Kincsőnek a tempót" - értékelt a futam után Balla. "Nem tudom, a többiek miben ennyivel jobbak, hogy a végén még így meg tudnak indulni. Leginkább a kanadaiak leptek meg" - tette hozzá.

"Tudatosan jöttünk végig ezen az úton, és nemcsak az olimpiai programban, hanem az egész eddigi pályafutásunk során. Örültem volna, ha ezt meg tudjuk koronázni egy éremmel, úgyhogy csalódott vagyok, viszont örülök, hogy mi nem rontottunk el semmit" - nyilatkozta Takács.


Eredmény:

női C-2 500 m, olimpiai bajnok:

-------------------------------
Hszü Si-hsziao, Szun Meng-ja (Kína) 1:55.495
2. Ludmila Luzan, Anasztaszija Csetverikova (Ukrajna) 1:57.499
3. Laurence Vincent-Lapointe, Katie Vincent (Kanada) 1:59.041
...5. BALLA VIRÁG, TAKÁCS KINCSŐ (MAGYARORSZÁG) 2:00.289
(MTI)

Galériánk

Tokió 2020 - Kajak-kenu - Balla Virág és Takács Kincső az ötödik helyen végzett Tokió 2020 - Kajak-kenu - Balla Virág és Takács Kincső az ötödik helyen végzett Tokió 2020 - Kajak-kenu - Balla Virág és Takács Kincső az ötödik helyen végzett
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!