TV műsor

Tokió 2020 - Pétervári-Molnár elődöntős egypárevezésben

Sport, 2021.07.25

Negyeddöntős futamában második lett, ezzel elődöntőbe jutott egypárevezésben Pétervári-Molnár Bendegúz a tokiói olimpián.

A Sea Forest Evezős Pályán - amely később a gyorsasági kajak-kenu küzdelmeinek is otthont ad majd - eredetileg hétfőn rendezték volna a szám negyeddöntőjét, de a hét elejére várható kedvezőtlen időjárás miatt előrehozták vasárnapra.

A magyar evezős a négyből a harmadik futamba került, melyben a 2-es pályán gyakorlatilag végig a második helyen lapátolt a Rio de Janeiróban ezüstérmes horvát Damir Martin mögött. A táv háromnegyedénél a japán Arakava Rjuta ugyan megközelítette Pétervári-Molnárt, akinek azonban maradt ereje a hajrára és egyértelmű előnnyel futott be másodikként.

A négy futamból az első három helyezettek folytathatják szereplésüket csütörtökön a legjobb 12 között.

"Jó kis menet volt, nagyon élveztem, sokkal jobban, mint az előfutamomat" - mondta az MTI-nek a magyar evezős. "Végig stabil volt a második helyem, és ezúttal is tudtam tartalékolni, nagy plusz ebben a nagy melegben, hogy nem égettem a tartalékokat. Az elődöntőben nagy szükség lesz ezekre, mert ott komoly csata várható."

Hozzátette, hogy a futamában győztes horvát versenyzővel edz, tudott volna még menni vele, de úgy érezte, hogy nincs rá szükség.

"Mögöttem a japán szinte végig támadott, az utolsó háromszáz méterre engedett el, neki is elég volt a továbbjutáshoz a pozíciója" - folytatta.

Pétervári-Molnár azt is megosztotta, hogy jelen állás szerint a tájfun miatt szerdáról csütörtökre áttették az elődöntőjüket, és kérdésessé vált, hogy a következő napokon hogyan tudnak edzeni.

"Már az is felmerült, hogy le kell szerelnünk a hajóinkat, lebontják a sátrakat és vissza kell tenni mindent a konténerekbe, de reméljük, hogy erre azért nem lesz szükség" - mondta.

A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője - aki öt éve, Rióban 14. lett - másodszor vesz részt az ötkarikás játékokon.


Eredmény:

férfi egypár, negyeddöntő:

-----------------------
1. Damir Martin (horvát) 7:17.71 p
2. Pétervári-Molnár Bendegúz 7:24.63
3. Arakava Rjuta (japán) 7:26.04
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!