TV műsor

Tokió 2020 - Sárosi kikapott a korábbi világelsőtől

Sport, 2021.07.25

A tollaslabdázó Sárosi Laura vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián.

A riói olimpikon, a világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással.

A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8-3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt megnyerte a szettet.

A folytatásban szorosan alakult a játék, 5-4-re is vezetett Sárosi, aki a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7-7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11-7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le.

Sárosi - aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként immár második olimpiáján vesz részt - kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja.

Korábban az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely két játszmában kikapott a J jelű hármasban az indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől.


Eredmény, tollaslabda:

nők, N csoport:

--------------
Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)-Sárosi Laura 2-0 (5, 10)


korábban:

férfiak, J csoport:

------------------
Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!