Tokió 2020 - Szőke Alex negyeddöntőbe jutott

Sport, 2021.08.02

Szőke Alex győzelemmel kezdett a kötöttfogású birkózók 97 kilogrammos kategóriájában a tokiói olimpia hétfői versenynapján.

Az ESMTK 21 éves versenyzője a nyolcaddöntőben a cseh Artur Omarovval találkozott, és agresszívebben kezdett riválisánál, akit így másfél perc után meg is intettek passzivitásért (1-0). A parterhelyzetben Omarov szabálytalanul védekezett, ezért sárga lapos figyelmeztetést kapott (3-0). Ezt követően Szőke második próbálkozásból kiemelte őt, de eldobnia nem sikerült, majd a pörgetés sem jött össze.

A második három percben Omarov nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, így a második menetben Szőkét is megintették (3-1), ráadásul szeme alatt felszakadt a bőr. A parterhelyzetet viszont tökéletesen védekezte ki. Amikor állásból folytatódott a küzdelem, már esélye sem volt a fáradó ellenfelének, akit végül 3-1-re múlt felül.

"Nem volt könnyű mérkőzés. A parterhelyzetnél nem rakta ki a kezét, sajnálom, hogy csak ezzel a büntetéssel tudtam legyőzni" - értékelt röviden a juniorok között Európa-, a kadétok között pedig világ- és Európa-bajnok magyar tehetség.

A negyeddöntőben a súlycsoport kétszeres világ- és Európa-bajnoka, Musza Jevlojev vár Szőkére, aki eddig mindkétszer kikapott az orosz klasszistól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!