Tokió 2020 - Szüneteltetné karrierjét a női kézilabdatorna legértékesebb játékosa

Sport, 2021.08.08

Szüneteltetné pályafutását az orosz Anna Vjahirjeva, a tokiói olimpia női kézilabdatornájának legértékesebb játékosa (MVP).

"Szeretném felfüggeszteni a karrieremet. Tartanom kell egy kis szünetet, hogy rendbe tegyem magamat, a testemet és a lelkemet" - idézi az orosz RIA Novosztyi hírügynökség a 26 éves játékost.

A Rosztov-Don jobbátlövője hozzátette, reméli, hogy élő szerződése ellenére a klubja lehetővé teszi számára a pihenőt, de ha nem, akkor természetesen folytatja a munkát.

Vjahirjeva hangsúlyozta, egyelőre nem árulhatja el, miért szeretné szüneteltetni a játékot, és most még azt sem tudja, mennyi időt akar kihagyni, de a visszavonulásra nem gondol.

"Egész életemben kézilabdáztam, el sem tudom képzelni, hogyan élnék nélküle, de ha nem tartok szünetet, minden könnyekkel végződhet..." - jegyezte meg.

Az oroszok címvédőként érkeztek a japán fővárosba, ahol szintén döntőbe jutottak, ott viszont 30-25-re kikaptak a franciáktól.

A Rio de Janeiróban aranyérmes és ugyancsak MVP-nek választott jobbátlövő úgy fogalmazott, alapvetően nagy csalódás számára az ezüstérem, de ha a maximalizmusát háttérbe szorítja, akkor nagy győzelemként és kellemes emlékként tekint erre az eredményre, figyelembe véve azokat a feltételeket és körülményeket, amelyekkel küzdöttek a torna során.

"Nem akarom konkrétan kifejteni, mire gondoltam. A lényeg, hogy a lányok értsék, miről beszélek, és megértsék, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Büszke vagyok arra, hogy ilyen kezdés után döntőbe jutottunk" - nyilatkozta.

Az oroszok a csoportkör első meccsén döntetlent játszottak a brazilokkal, majd 12 góllal kikaptak a svédektől, de a magyarok 31-28-as legyőzésével lendületbe kerültek.

"Nem az én hatásköröm kommentálni a válogatott felkészülését. Nem hibáztatok senkit semmiért. Azt mondják: ha nem tudsz jót mondani, ne mondj semmit. Nehéz volt, nagyon nehéz, de nem akarom feltépni a sebeket, nem az én dolgom" - magyarázta Vjahirjeva.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!