Tokió 2020 - Tóth Krisztián: stresszmentesen utaztam ki az olimpiára

Sport, 2021.08.02

A mentális felkészülés fontosságát is kiemelte az olimpiáról hazatért Tóth Krisztián, aki szerdán a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában bronzérmet nyert Tokióban.

Tokió 2020 - Cselgáncs - Tóth Krisztián bronzérmes "Még mindig nem fogtam fel ezt az óriási sikert" - nyilatkozta a 27 éves versenyző hétfőn az M1 aktuális csatornán. "Nagy most a felhajtás körülöttem, de ez édes teher."

A nyári játékok 500. magyar érmét begyűjtő dzsúdós kiemelte, jobb mentális állapotban ment Japánba, mint 2016-ban Rióba.

"Tavasszal hat versenyen - közte Eb-n és vb-n - hat érmet nyertem, és teljesen stresszmentesen utaztam ki az olimpiára. Az edzőm mellett egy remek mentáltréner is részt vett a felkészülésemben, én pedig kizártam a körítést, és csak arra figyeltem, hogy a legnagyobb tudásomat tegyem bele a versenynapba" - fogalmazott az MTK sportolója, majd rátért az elvesztett ötkarikás negyeddöntőre. "Amint lejöttem a tatamiról, váltottunk pár szót az edzőmmel, majd elengedtem a meccset, és a folytatásra fókuszáltam. A bronzmérkőzést pedig csak egy edzésnek vagy Grand Slam-versenynek fogtam fel" - tette hozzá.

Ami a terveket illeti, Tóth Krisztián némi pihenőt követően klubjánál az U23-asok felkészülését fogja segíteni a novemberi Európa-bajnokságra, amelynek Budapest ad majd otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!