TV műsor

Tokió 2020 - Újjáéledt az olimpiai debütálásra készülő karate

Sport, 2020.10.20

A koronavírus-járvány márciusi kitörése óta az első karateversenyt rendezték meg Tokióban, ahol a jövő nyárra halasztott ötkarikás játékokon először szerepel a hivatalos olimpiai programban a japán eredetű küzdősport.

A múlt hétvégi viadalnak a leendő színhely, a Nippon Budokan harcművészeti csarnok adott otthont, ahol a pandémia változatlan fenyegetése miatt kellő óvintézkedések mellett rendezték meg a tornát. Több mint ötszázan vettek részt a csapatok számára kiírt formagyakorlatban (kata), illetve küzdelemben (kumite), s az utóbbi kategóriában, amelyben testi kontaktus van, a férfi és női karatékáknak száj- és arcvédőt kellett viselniük - szolgált részletekkel beszámolójában az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz.

A versenyt zárt kapuk mögött tartották, a regisztrált csapat- és stábtagok mellett vendégek csak korlátozott számban lehettek jelen, s mindenkinek kötelező volt az arcmaszk használata, ahogyan a tatamin kívüli távolságtartás szabályait is szigorúan betartatták.

Az olimpián a karatén kívül a Nippon Budokanban lesznek a cselgáncsversenyek is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!