Tokió 2020 - Véglegesítették a magyar birkózócsapatot

Sport, 2021.06.30

A Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöksége véglegesítette a tokiói olimpián induló csapat összetételét.

A sportágban nem maguknak, hanem az országuknak szereztek kvótát a versenyzők, de Németh Szilárdnak, az MBSZ elnökének javaslatára az elnökség korábban azt a döntést hozta, hogy az utazzon, aki kivívta a részvételi jogot. Az MBSZ szerdai hírlevele kiemeli, hogy ezen az elven nem kellett változtatni sérülés vagy betegség miatt, tehát az eredetileg kvalifikált hat magyar birkózó lesz ott a szőnyegen Japánban.

A nőknél a 2013-ban világbajnok, idén Eb-2. Sastin Marianna (62 kg) 2019-es vb-5. helyével, kötöttfogásban a világ- és négyszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (77 kg) 2019-es vb-aranyával, az Eb-1., vb-2. Lőrincz Viktor (87 kg) 2019-es vb-ezüstjével, az egy súlycsoporttal feljebb világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint (67 kg) az idei budapesti európai kvalifikáció döntőjével, a tavalyi világkupa-2., junior Eb-győztes Szőke Alex (97 kg) a szófiai világkvalifikáció megnyerésével, míg szabadfogásban a vb-3., vk-2. Muszukajev Iszmail (65 kg) 2019-es vb-bronzérmével kaparintotta meg a kvótát.

Az elnökség által elfogadott szakmai előterjesztésben dobogós és egyéb helyezések szerepelnek olimpiai célkitűzésként.

Az ötkarikás birkózóküzdelmek augusztus 1. és 7. között zajlanak majd a Makuhari Rendezvényközpontban, a nők és a kötöttfogásúak kezdik a programot, s a szabadfogásúak fejezik be.
Világranglistás helyezésüknek köszönhetően a Lőrincz fivéreket egyformán az első, Muszukajevet pedig a negyedik helyen emelik majd ki.

Három magyar szakembert a nemzetközi szövetség (UWW) delegál Tokióba: Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, az UWW elnökségi tagja lesz az olimpiai birkózóversenyek technikai igazgatója, Pál Szabolcs bíróként, Dr. Molnár Szabolcs pedig orvosként működik majd közre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!