Tokió 2020 - Warholm parádés világcsúccsal nyerte a férfi 400 gátat

Sport, 2021.08.03

Fantasztikus döntőt hozott a férfi 400 méteres gátfutásé kedden a tokiói olimpián, melyen a világbajnok Karsten Warholm saját világcsúcsát közel egy másodperccel megdöntve nyert meg, az eddigi rekordnál szintén sokkal jobb idővel célba érkező amerikai Rai Benjamin előtt.

Az atlétikaversenyek kedd délelőtti programjának zárásaként szólították rajtba a gátasok fináléjának mezőnyét, melyből Warholm és Benjamin emelkedett ki előzetesen. Előbbi július elsején 46.70 másodperccel állított fel új világcsúcsot, utóbbi pedig néhány nappal korábban 46.83-mal nyerte az amerikai válogatót, mindössze öt századdal elmaradva honfitársa, Kevin Young barcelonai olimpián elért rekordjától.

Ahogy várható volt, róluk szólt a döntő. A norvég sztár végig valamivel az amerikai előtt volt, ám a gátvételeknél látható volt, hogy a különbség minimális, s a célegyenesre fordulva is közel voltak egymáshoz. A hajrában Warholm ereje kitartott, de Benjamin is jó tempóban haladt, az utolsó gátra viszont rá kellett nyújtania, így kicsit lelassult, s ugyan onnan a célig némileg közelebb tudott zárkózni, a győzelmet nem vehette már el a norvégtól. Warholm 45.94 másodperces eredménnyel ért célba, míg riválisa 46.17 másodperccel.

A finálé színvonalát ezen felül az is mutatja, hogy a végül bronzérmes brazil 46.72 mp-et futott, s összességében hatan futottak 48 másodpercen belül.

A délelőtt másik döntőjét, a női távolugrásét a világbajnoki címvédő német Malaika Mihambo nyerte meg utolsóra ugrott 7 méteres eredményével a londoni bajnok amerikai Britney Reese és a nigériai Ese Brume előtt, akik egyaránt 6,97-ig jutottak.


Eredmények:

férfi 400 m gát, olimpiai bajnok:

---------------------------------
Karsten Warholm (Norvégia) 45.94 másodperc - világcsúcs
2. Rai Benjamin (Egyesült Államok) 46.17
3. Alison dos Santos (Brazília) 46.72


női távolugrás, olimpiai bajnok:

--------------------------------
Malaika Mihambo (Németország) 7,00 méter
2. Brittney Reese (Egyesült Államok) 6,97
3. Ese Brume (Nigéria) 6,97
(MTI)

Címkék

Karsten Warholm
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!