Torna csb - Szombaton rendezik a női verseny első fordulóját

Sport, 2021.03.18

Szombaton rendezik a női tornászok csapatbajnokságának első fordulóját Budapesten.

A magyar szövetség csütörtöki beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatti óvintézkedések következtében zárt kapuk mögött zajlik majd a verseny a Központi Tornacsarnokban.

A csapatbajnokságban klubonként legalább egy felnőtt versenyzőnek szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az öt fős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőtt tornásznak mindig benne kell lennie. Tavaly a dunaújvárosi együttes lett a csapatbajnok. Eredményt - csakúgy, mint az előző években - két forduló után hirdetnek, a második állomást a szokások szerint ősszel rendezik.

Idén az Újpesti TE, az MTK Budapest, a Dunaújvárosi KSE, a TC Békéscsaba, a Delfin SE SI és a Veszprémi TC indul, a Postás SE pedig két csapattal is képviselteti magát. A viadalon részt vesznek a decemberi törökországi Európa-bajnokságon a magyar tornasport első csapat Európa-bajnoki érmét - egy bronzot - megszerző válogatott tagjai is: Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Makovits Mirtill, Székely Zója és a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia is ott lesz a mezőnyben.

"Ez lesz az esztendő első versenye, úgyhogy számomra ez egy tájékozódás az április Európa-bajnokság szempontjából, jóllehet szerdánként közös keretedzés és szólítások vannak" - nyilatkozta Draskóczy Imre szövetségi kapitány.

Hozzátette, Kovács Zsófia kiemelt versenyzőként biztosan indul a svájci kontinensviadalon, a további három tornászt pedig a kapitány jelöli ki.

"Úgy gondolom, a csb-n a tavalyi győztes Dunaújváros most is esélyesként szerepel majd, és várjuk az újonnan belépő csapatokat, hiszen például a Veszprém egy új színfolt lesz" - vélekedett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!