Torna Eb - Bácskay Csenge és Péter Sára is döntős ugrásban

Sport, 2021.04.21

Bácskay Csenge és Péter Sára is bejutott az ugrás döntőjébe, előbbi pedig egyéni összetettben is finalista a Bázelben zajló torna Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség honlapja szerint Bácskay 13,766 ponttal az ötödik, Péter Sára pedig 13,566 ponttal a nyolcadik helyen jutott a szombati fináléba.

A szerdai selejtezőben felemáskorláton Bácskay a 37., a lábfájdalmakkal küszködő Kovács Zsófia a 47., Székely Zója az 56. helyen végzett. Gerendán Kovács a 29., Székely a 32., Bácskay a 38. lett. Talajon Székely a 26., Bácskay az 57., Péter Sára a 86. helyet szerezte meg. Egyéni összetettben Bácskay a 29., Székely pedig a 32. helyen zárta a selejtezőt, ezzel előbbi bejutott a pénteki döntőbe.

"Örülök a két döntőnek. Ugrásban a Jurcsenko másfél csavart és a Cukahara egészet mutattam be, ami szerencsére jól sikerült. Az azonban biztos, hogy a fináléban erősebb gyakorlatot mutatok majd be, megpróbálom a dupla csavart. Azt gondoltam, a másfél csavar nem lesz elég a döntőhöz, az egyéni összetettre pedig előzetesen nem is számítottam" - idézi a magyar szövetség honlapja Bácskay Csengét.

Draskóczy Imre szövetségi kapitány elárulta, nem kizárt, hogy lesz lemondás, és esetleg Székely Zója is bekerül az egyéni összetett fináléjába, ahol most második számú tartalék.

Altorjai Sándor delegációvezető úgy fogalmazott, a három döntős szereplés örömmel tölti el, amiatt viszont szomorú, hogy másik három finálé, két felemáskorlát és egy gerenda nem sikerült rontott gyakorlatok miatt.

"Ezúttal egyértelműen a hibák miatt úsztak el a szerenkénti finálék" - hangsúlyozta.


A további program:
csütörtök: férfi selejtezők 10.00
péntek: egyéni összetett döntők - női 13.30, férfi 17.00
szombat: szerenkénti döntők (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát) 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj) 13.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!