Torna Eb - Balázs Krisztián döntős nyújtón

Sport, 2021.04.22

A junior Európa-bajnoki arany- és világbajnoki bronzérmes Balázs Krisztián döntőbe jutott nyújtón a Bázelben zajló torna Európa-bajnokságon.

A verseny honlapja szerint az FTC sportolója a csütörtöki selejtezőben 13,800 pontot kapott, ezzel az ötödik helyen került be a vasárnapi döntőbe. A szer 2018-as Európa-bajnoki bronzérmese, Vecsernyés Dávid 11. lett, így második számú tartalék a finálé előtt. Mészáros Krisztofer a 66., Bátori Szabolcs a 82. helyen végzett a nyújtó selejtezőjében.

Talajon Mészáros hatvanadik, Balázs 72., Bátori 89., lólengésben Kállai Zoltán 47., Mészáros 59., Bátori 85., Balázs pedig 86. lett. Gyűrűn Balázs a 35., Mészáros a 37., Dobrovitz Ádám a 78., Bátori a 86. helyet szerezte meg. Korláton Mészáros 37., Balázs ötvenedik, Dobrovitz 82., Bátori pedig 92. lett.

Egyéni összetettben az elsőéves felnőtt versenyző, Balázs Krisztián a 29. - ezzel elsőszámú tartalék -, Mészáros Krisztofer a 32., Bátori Szabolcs pedig a 64. helyen végzett.

"Mondhatom, hogy elégedett vagyok, hiszen életem első felnőtt Európa-bajnokságán összejött a nyújtó fináléja. Nem izgultam, de az biztos, hogy itt teljesen más minden, a mezőny, a közeg, a hangulat, pedig ugye indultam már junior Eb-n és vb-n is" - idézi a magyar szövetség sajtóközleménye a bokafájdalmakkal küszködő Balázs Krisztiánt.

Hozzátette, nagyon sokat készült a nyújtóra, rengeteg munka van a gyakorlatában, amelynek 6,0 a kiinduló pontszáma, ez nemzetközi szinten is jónak számít.

"Bíztam abban, hogy ha sikerül jól bemutatnom, akkor ott leszek a fináléban. A döntőben még próbálok a kivitelen javítani" - nyilatkozta.

Kovács István szövetségi kapitány kijelentette, Balázs Krisztián döntőjének nagyon örül, ám egyébként egy kicsit csalódott, mert a többiektől többet várt.

"Voltak kitűzött elvárások, helyezések, pontok, azokat nem sikerült teljesíteni. Rengeteget készültünk, a fiúk viszont még soha nem rontottak ennyit" - szögezte le.

A szakvezető kifejtette, idén a csapatépítés a cél, hiszen jövőre a következő csapat Európa-bajnokságra kell egy ütőképes együttest összehozni.

Altorjai Sándor delegációvezető elmondta, a teljes mezőnyön látszik a nemzetközi versenyek hiánya, nem csak a magyarokon.

A női válogatott tagjai közül szerdán Bácskay Csenge egyéni összetett döntőben és ugrásban, Péter Sára pedig szintén ugrásban lett döntős.


A további program:
péntek: egyéni összetett döntők (női 13.30, férfi 17.00)
szombat: szerenkénti döntők (férfiak: talaj, lólengés, gyűrű; nők: ugrás, felemáskorlát) 13.30
vasárnap: szerenkénti döntők (férfiak: ugrás, korlát, nyújtó; nők: gerenda, talaj) 13.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!