Torna ob - Győri és dunaújvárosi siker

Sport, 2021.11.19

Molnár Botond, a Győri AC tornásza nyerte a férfiak egyéni összetett versenyét a mesterfokú bajnokság pénteki versenynapján, a női csapatbajnokságban pedig a Dunaújvárosi KSE szerezte meg az aranyérmet.

A győri Olimpiai Sportparkban zajló verseny első napján a DKSE számított esélyesnek, mivel a tavaszi első fordulót nagy fölénnyel nyerte meg. A versenykiírás szerint klubonként legalább egy felnőtt tornásznak kellett szerepelnie, egyébként a serdülőkig bármilyen életkorú sportoló alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított, de ebben minimum egy felnőtt versenyző teljesítménye mindig benne volt.

A dunaújvárosiak ezúttal másodikként zártak 149,000 ponttal a Postás SE B mögött (151,400), ám az első állomáson megszerzett előnyük elegendőnek bizonyult a címvédéshez. A bronzérem Újpestre került.

"Örülök a csapatbajnoki címnek, azt hiszem, a fiatalok is szépen helyt álltak. Hosszú és fárasztó esztendő volt az idei, kicsit nehéz volt felpörögni erre a csb-re - én csak felemáskorláton és ugráson szerepeltem -, de az eredményeket látva azt gondolom, sikerült" - nyilatkozta Kovács Zsófia, a DKSE kétszeres Európa-bajnoka.

A férfiaknál a nagy esélyesnek számító, címvédő Mészáros Krisztofer sérülése miatt mindössze lólengésben és korláton indult. A győriek azonban így is remekeltek, és a dobogó mindhárom fokára az ő tornászuk állhatott. Az első helyet és az ezzel járó Sánta Lajos-kupát a csapatban junior Európa-bajnoki ezüstérmes, még ifjúsági korú Molnár Botond szerezte meg, a második Tomcsányi Benedek, a harmadik pedig Kardos Botond lett.

"Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy ifistaként ilyen remek teljesítményt tudok nyújtani a felnőttek között. A múlt heti csb nem úgy sikerült, ahogy reméltem, de most pótoltam mindent, úgy érzem. Ezzel pedig jó szájízzel zárom a 2021-es esztendőt" - fogalmazott Molnár Botond.

A mesterfokú bajnokság szombaton 11 órától a női összetett fináléval és a férfiak szerenkénti döntőivel folytatódik.


Eredmények:

mesterfokú bajnokság, férfiak, egyéni összetett:
1. Molnár Botond (Győri AC) 79,300 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 78,500
3. Kardos Botond (Győri AC) 77,600

csapatbajnokság, nők, végeredmény:
1. Dunaújvárosi KSE (Czifra Lili, Makai Lilla, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Kovács Zsófia) 302,500
2. Postás SE B (Bácskay Csenge, Jana Fedorova, Székely Zója, Péter Sára, Peresztegi Nóra) 298,300
3. Újpesti TE (Jávor Brigitta, Jankovics Kamilla, Nerhof Anett, Szilágyi Nikolett, Pethő Regina) 272,000
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!