Torna ob - Szigorú óvintézkedések mellett rendezik a versenyt

Sport, 2020.10.27

Szigorú óvintézkedések mellett rendezik pénteken és szombaton a tornászok országos bajnokságát a budapesti Központi Tornacsarnokban.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a versenyt a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezik, tehát csak a tornászok, az edzők, a bírók, a sportvezetők, illetve korlátozott számban a média képviselői tartózkodhatnak a létesítmény területén, nézők egyáltalán nem. A belépéskor mindenkinek testhőmérséklet-mérésen és kézfertőtlenítésen kell átesnie.

A lehető legbiztonságosabb rendezést segíti elő az is, hogy ezúttal időben elkülönítve lép a szerekhez a férfi és a női mezőny. Mindkét napon a férfiak kezdenek 10.30-kor, a nők pedig 15 órától mutatják be gyakorlataikat.

Az első napon az egyéni összetett versenyeket rendezik meg. Ez egyben selejtező a szombati finálékra is, amikor mind a hat szer döntőjét lebonyolítják. Az előzetes nevezések alapján a szerekhez lép a nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid, valamint hosszú kihagyás után a kontinensbajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia is.

A sérült Dévai Boglárkán kívül a teljes férfi és női válogatott indul a viadalon, amely a felnőttek mellett az ifjúsági, valamint a fiú kadet korosztály országos bajnoksága is lesz, ráadásul az utánpótlás számára csapatbajnokság is egyben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!