TV műsor

Torna vk - Tizenöt nemzet sportolói indulnak Szombathelyen

Sport, 2020.09.29

Tizenöt nemzet sportolói indulnak a péntektől vasárnapig tartó szombathelyi torna challenge világkupa-versenyen.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a magyar szövetség (MATSZ) elnöke ismertette, hogy az immár hagyományos versenyt nézők előtt rendezik meg - naponta összesen 500 fő tartózkodhat egyszerre a lelátón -, akiket arra kérnek, hogy maximálisan tartsák be a járványügyi előírásokat.

A versenyre név szerinti meghívóval érkeznek a tornászok, és mindenkinek két negatív koronavírus-teszttel kell rendelkeznie.

A magyar színeket öt férfi és négy női tornász képviseli, ezenkívül lesznek még versenyen kívül indulók is - ismertette Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára.

A férfiaknál Kardos Botond, Tomcsányi Benedek, Vecsernyés Dávid, Kállai Zoltán és Mészáros Krisztofer, a nőknél pedig Kovács Zsófia, Dévai Boglárka, Makra Noémi és Székely Zója versenyez majd. Versenyen kívül Bácskai Csenge és Kiss Balázs is bemutatja gyakorlatait.

Altorjai elmondta, júniusban még 27 ország sportolói jelezték részvételi szándékukat, végül azonban csak 15 nemzet tornászai érkeznek a vasi megyeszékhelyre, a tengerentúliak és az ázsiaiak például a koronavírus-járvány miatt nem tudnak Magyarországra utazni. Tavaly csaknem harminc ország tornászai vettek részt a magyarországi vk-állomáson.

A korábbi tervekkel ellentétben Vatanabe Morinari, a nemzetközi szövetség japán elnöke sem látogat Szombathelyre.


A világkupa-verseny programja:

péntek:
női selejtező 10.00
férfi selejtező 15.30

szombat:
szerenkénti döntők - férfiak: talaj, lólengés, gyűrű, nők: ugrás, felemáskorlát 15.00

vasárnap:
szerenkénti döntők - férfiak: ugrás, korlát, nyújtó, nők: gerenda, talaj
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!