TV műsor

Torna vk - Vecsernyés Dávid és Makra Noémi is megvédené címét Szombathelyen

Sport, 2020.10.01

Vecsernyés Dávid és Makra Noémi is megvédené címét a péntektől vasárnapig Szombathelyen sorra kerülő torna világkupaversenyen.

A nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában elmondta, egy év kihagyás után már nagyon várja, hogy újra versenyezhessen. Hozzátette, meglehetősen nehéz a felkészülése, mert a koronavírus-járvány miatt a közelmúltban volt egy kényszerpihenője.

"Elég rövid az idő a versenyig, de ebben a három hétben próbáltam mindent megtenni, hogy összeálljon a gyakorlatom. Úgy érzem, sikerült, bár még nem vagyok százszázalékos" - nyilatkozta.

A Budapesti Honvéd SE sportolója hozzátette, nagyon reméli, hogy jól fog sikerülni számára a verseny, hiszen tavaly nyerni tudott Szombathelyen, és idén is olyan eredményt szeretne elérni, amellyel mindenki elégedett lesz.

Vecsernyés elmondta, végigdolgozta a nyarat, de idén nem lesznek új elemei, a vasi megyeszékhelyen is a tavalyi gyakorlatát mutatja be.

Makra Noémi, a gerenda tavalyi győztese közölte, nagyon szeretné megvédeni címét. Új elemek az ő gyakorlatában sincsenek, de több új elemkötése van, ami plusz tizedpontokat ér.

"Rendkívül monoton volt az elmúlt nyolc hónap verseny nélkül, csak edzésekkel, ezért nagyon örülök, hogy végre versenyezhetek" - mondta az M4 Sporton csütörtökön.

Altorjai Sándor, a magyar szövetség főtitkára közölte, elégedett lesz, ha a magyar válogatott tagjai sikeres gyakorlatokat hajtanak végre, nem akarnak nagyobb terhet tenni rájuk.

Hozzátette, a nemzetközi szövetség elnöke, a japán Vatanabe Morinari mégis Magyarországra érkezik.

"Először úgy volt, hogy jön, aztán a repülőjáratok miatt volt egy kis kétség, de végül mégis itt lesz Szombathelyen" - nyilatkozta Altorjai ugyancsak az M4 Sport Sporthíradójában.

Mint kifejtette, a külföldi tornászoknak az utazás előtt öt napon belül két negatív koronavírustesztet kell produkálniuk. A helyszínen mindenki számára kötelező lesz a lázmérés, és lehetőség szerint a maszkviselés.

A főtitkár elárulta, a decemberre halasztott férfi és női Európa-bajnokságra az eddigi tervekkel ellentétben - az azeri-örmény konfliktus miatt - valószínűleg nem Bakuban kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!