Tóth Krisztián cselgáncsozó elégedett GP-szereplésével

Sport, 2023.05.29

Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó elégedetten értékelt az után, hogy szombaton - öt év elteltével - állhatott fel ismét a dobogó legtetejére Grand Prix-viadalon.

Az MTK 29 éves sportolója az MTI-nek elmondta, hogy a kvalifikáció első évében koronavírus-fertőzés és kisebb sérülések hátráltatták, ezért kevés versenyen tudott részt venni. Emellett pedig a két hete véget ért dohai világbajnokság - melyen az első mérkőzése után kiesett - sem alakult a tervei szerint, ezért az olimpiai pontgyűjtés szempontjából fontos volt számára a hétvégi, linzi verseny.

"Nem kifejezetten az első helyért mentem, egy éremmel már elégedett lettem volna, de evés közben jön meg az étvágy, úgyhogy szerintem jól sikerült a dolog" - mondta a vb-ezüstérmes cselgáncsozó, majd hozzátette, a döntőben egy pillanatra elbizonytalanodott, amikor a bírók többször is visszanézték győztes akcióját.

"Beindultam, meg akart kontrázni, és visszakontráztam" - emlékezett vissza Tóth. - Tudatos volt, amit csináltam, ezért meglepődtem, hogy nagyon videózgatják az akciót, és még egy kicsit meg is ijedtem. Arra gondoltam, nehogy már neki adják oda, amit én dobtam, mert agyvérzést kapok, de a videóelemzésnél látták, hogy az enyém volt az akció."

Tóth Krisztián két hét múlva a horvátországi Porecben folytatja felkészülését, majd június 23. és 25. között Mongóliában áll tatamira az ulánbátori Grand Slam-viadalon.

"A mongol versenytől számítva minden viadal százszázalékos pontot ad, mivel mostantól kezdődik a kvalifikáció utolsó éve. Ezért nagyon erős versenyre számítok" - emelte ki a hatszoros GP- és egyszeres GS-győztes, aki jelenleg 13. a világranglistán, de a hétvégi pontok beszámítása után várhatóan a nyolcadik helyről kezdi majd az utolsó kvalifikációs évet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!