További online karateversenyeket szerveznek

Sport, 2020.04.14

A húsvét hétvégi online formagyakorlat-versenyt a pozitív visszajelzések alapján továbbiak követik majd - tájékoztatta a Magyar Karate Szövetség (MKSZ) az MTI-t.

A tervek szerint minden hétvégén online mérethetik meg tudásukat a hazai karatésok mindaddig, amíg a járvány miatt nem lehet hagyományos versenyeket rendezni.

Az ötlet a szövetséggel évek óta szoros kapcsolatban álló karateprogramok.hu internetes oldal működtetőjétől származik - olvasható az MKSZ keddi közleményében. Gali Csaba - aki maga is karate edző, bíró és versenyszervező - hangsúlyozta, az aktív sportolóknak szinte elengedhetetlen a hétről hétre történő megmérettetés.

"Tudom, hogy a karateklubok már rengeteg helyen beindították az online edzéseket, de a versenyzőknek szükségük van a versenyérzet fenntartására. Ebben szeretnék nekik segíteni a lehetőségekhez mérten. Innen jött az online versenyzés ötlete, amit a hétvégén a gyakorlatban is kipróbáltunk, és minden flottul ment" - mondta.

Emlékeztetett rá: karatéban két versenyszám létezik, a küzdelem és a formagyakorlat, amelyek közül utóbbiban az igazihoz közelítő versenyhelyzetet lehet online teremteni.

Az úttörő alkalmon gyermek, ifjúsági, kadet, junior és felnőtt korosztályokban lehetett indulni. A résztvevők a szabályoknak megfelelően karate ruhában mutatták be formagyakorlataikat, melyeket az MKSZ hivatalos bírói pontoztak. A különbség csupán annyi volt, hogy ki-ki otthonról végezte a maga tevékenységét: a versenyzők a szobájukban, a házuk kertjében vagy az edzőtermükben csinálták a katákat.

Huszonhárom sportoló vett részt a nyitányon, akik közül többen is értek már el szép sikereket rangos nemzetközi viadalokon. A versenyt követően több klub is kérte, hogy legyenek még ilyen alkalmak - számolt be róla a szervező.

"Miután a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, Mészáros János is a támogatásáról biztosított, elhatároztuk, hogy minden hétvégén sor kerül hasonló eseményre. Természetesen itt a gyakorláson van a hangsúly, és az eredményeket senki nem veheti véresen komolyan, de azért, hogy mégiscsak legyen tét, a sorozat eredményei alapján ranglistát állítunk fel, a legvégén pedig majd díjazzuk az egyes kategóriák győzteseit" - tette hozzá Gali Csaba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!