Triatlon ob - Tarnai László és Koronika Judit nyert Balatonkenesén

Sport, 2020.09.13

A férfiaknál Tarnai László, a nőknél Koronika Judit nyerte meg vasárnap a triatlonosok középtávú országos bajnokságát Balatonkenesén.

Az 1,9 kilométer úszásból, 90 kilométer kerékpározásból és zárásként egy félmaratoni (21 kilométer) lefutásából álló távot Tarnai 3:56:34 óra alatt teljesítette, és biztosan tartotta maga mögött a tiszaújvárosi Lehmann Bencét, illetve a bajai Király Istvánt.

Tarnai kiemelte: bár erős mezőny gyűlt össze Balatonkenesén, elsősorban mégis saját magával kellett megküzdenie. Mivel Ausztriában is versenyzett a közelmúltban, a kérdés számára az volt, hogy a felkészültsége mellett hogyan tud regenerálódni.

"A végeredményt tekintve elég jól sikerült. Az úszás során az első bolyban teljesítettem a számot, kerékpáron igyekeztem magamra koncentrálni, így bár hatodik helyen pattantam nyeregbe, elsőként szállhattam le róla. És a depó előtt még egy vonatot is kaptam, ami miatt fél percre meg kellett álljak. Futni egyedül mentem ki, az első körben volt egy kis görcsöm, de nyújtással sikerült helyrejöjjön, és végül elsőként értem célba" - nyilatkozta a férfi szám győztese.

A nőknél Koronika Judit 4:37:53 órás teljesítménnyel ért célba elsőként, a százhalombattai versenyzőt a tiszaújvárosi Putnóczki Dorka és az újbudai Svéd Amelita követte.

Idén először kedvezményes ÖKO-nevezéssel lehetett indulni a versenyen. A rajthoz álló a kedvezményes nevezési díjért cserébe vállalta, hogy a frissítőpontokon és a végfrissítéskor kizárólag a saját poharát, vagy kulacsát használja. A szervezők külön zöld színű rajtszámot adtak az ÖKO-nevezőknek.


Eredmények:

férfiak:
1. Tarnai László (Tiszakécske VSE) 3:56:34 óra
2. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi TK) 3:58:54
3. Király István (Mogyi SE Baja) 4:03:29


nők:
1. Koronika Judit (Százhalombattai VUKSE) 4:37:53 ó
2. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi TK) 4:40:53
3. Svéd Amelita (Uniqa Team Újbuda SE) 4:44:06
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!