U15-ös férfi vízilabda Eb - Aranyérmes a magyar válogatott

Sport, 2023.07.16

A magyar válogatott aranyérmet nyert a Podgoricában vasárnap zárult U15-ös férfi vízilabda Európa-bajnokságon, mivel a fináléban 10-8-ra legyőzte a házigazda montenegrói csapatot.



Eredmény, döntő:
Magyarország-Montenegró 10-8 (3-2, 2-2, 2-2, 3-2)
-------------------------------------------------
a magyar gólszerzők: Jámbor 3, Pintér, Kondor, Rabb 2-2, Gedra


Juhász Zsolt szövetségi edző csapata a csoportkörben mindhárom mérkőzését elvesztette, de az új lebonyolítás értelmében még bekerülhetett a negyeddöntőbe egy, a gyengébb divízióból érkező rivális ellen. A nyolc közé kerülést a hollandok elleni 11-5-ös sikerrel abszolválta a gárda, amely aztán 8-7-re verte a horvátokat, majd az elődöntőben 11-6-ra ütötte ki a szerbeket.

A fináléban az a házigazda montenegrói válogatott várt a magyarokra, amelytől a csoportkörben 11-8-ra kikaptak. A vasárnapi összecsapás sokkal jobb magyar játékot hozott: az alaphangot Rabb Benedek találata adta meg, és bár a házigazda 1-1-nél és 4-4-nél egyenlíteni tudott, a vezetést egyszer sem tudta átvenni.

A magyar válogatott a negyedik felvonás derekán háromgólos előnyt épített ki, amelyet magabiztosan őrzött a végső dudaszóig - az utolsó találatot ismét Rabb lőtte, keretbe foglalva a mérkőzést.

A találkozó legeredményesebbje a háromgólos Jámbor Csaba volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!