TV műsor

U17-es labdarúgó-vb - Nigéria, Ecuador és Ausztrália a magyarok csoportjában

Sport, 2019.07.11

A magyar válogatott Nigériával, Ecuadorral és Ausztráliával került azonos négyesbe a brazíliai U17-es labdarúgó-világbajnokság csütörtöki, zürichi csoportsorsolásán.

A csapatokat két korábbi U17-es vb-n felfedezett futballista, a brazil Sonny Anderson és a nigériai Celestine Babayaro húzta ki. A magyar válogatottat legutolsóként sorsolták ki, méghozzá a B csoportba, amelyben az ötszörös győztes nigériai csapat mellett Ecuador és Ausztrália kapott helyet.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese mindhárom csoportmérkőzését a goianiai Olimpiai Stadionban játssza le: október 26-án Nigéria ellen kezd, majd 29-én Ausztrália, november elsején pedig Ecuador következik.

A brazíliai tornán 24 csapat vesz részt. A sorsoláson hat darab négyes csoportot alakítottak ki, a magyarokat a negyedik kalapból húzták ki, s a nemzetközi szövetség (FIFA) szabályainak megfelelően a "kalaptársak" mellett európai riválist sem kaphattak ellenfélnek. A kvartettekből az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, s onnantól kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A magyarok májusban harcolták ki a részvételt azzal, hogy az írországi Európa-bajnokságon ötödik helyen zártak.

"Nehéz megmondani, pontosan mennyire erős a csoport, amelybe kerültünk, ez majd az ellenfelek alapos feltérképezését követően derül ki" - idézi a magyar szövetség honlapja Preisinger Sándort.

A szakvezető hozzátette, olyan válogatottakkal találkoznak, amelyek felnőtt szinten gyakori résztvevői a vb-knek, ezért egészen biztos, hogy korosztályos csapatuk is komoly játékerőt képvisel. Külön kiemelte Nigériát, amely eddig a legtöbbször nyerte meg a korosztály világbajnokságát. Az afrikai együttes ötszörös U17-es aranyérmes, és további három alkalommal szerepelt a fináléban.

"A célunk természetesen az, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a torna nyolcaddöntőjébe. Örülök, hogy minden csoportmérkőzésünket ugyanabban a stadionban játsszuk, így nyugodtabb lehet a meccsek közötti felkészülés, de bízunk benne, hogy a vb későbbi szakaszában más stadionokat is megnézhetünk majd" - közölte Preisinger.

Az edző elmondta: a világbajnokságig három összetartás vár még csapatára. Júliusban elsősorban a kerettagok aktuális erőállapotára lesz kíváncsi a szakmai stáb, augusztusban Csehországban vesznek részt felkészülési tornán, szeptemberben pedig a horvátokkal játszanak edzőmeccseket.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!