U17-es női kosár-vb - Az ötödik helyért küzdhetnek a magyarok Debrecenben

Sport, 2022.07.16

A magyar válogatott legyőzte a japánokat az 5-8. helyért kiírt találkozón a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokságon, így a vasárnapi helyosztón az 5. helyért küzdhet.

Eredmény, az 5-8. helyért:

---------------------------
Magyarország-Japán 67-45 (24-7, 17-10, 20-13, 6-15)



A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket, miután az A jelű kvartettben a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot, a korosztályos Ázsia-bajnokságon ezüstérmes Japánt és az amerikai régióban bronzérmes Mexikót is magabiztosan verte a Főnix Arénában. Ezután a magyarok a 16 között 82-53-ra legázolták az argentinokat, majd a pénteki negyeddöntőben 70-49-re kikaptak Kanadától, így a helyosztók alsó ágára kerültek.

Az 5-8. helyért rendezett meccsen ismét a japánok következtek, akiket vasárnap a csoportkörben 79-55-re vert a nemzeti csapat. Ezúttal gyakorlatilag a 24-7-tel végződött nyitónegyedben eldőlt az ütközet, és az ellenfél a továbbiakban sem tanúsított komoly ellenállást, a házigazdák már 33 ponttal is vezettek. A magyar válogatott legjobbja Aho Tyra Nolwenn lett 12 ponttal.

Vasárnap az 5. helyért kiírt összecsapáson a Völgyi-csapat Ausztráliával száll szembe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!