U17-es női kosár-vb - Negyeddöntőben a magyarok Debrecenben

Sport, 2022.07.13

A magyar válogatott könnyedén legyőzte Argentínát a debreceni U17-es női kosárlabda-világbajnokság szerdai nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe, ahol Kanadával találkozik.

Eredmény, nyolcaddöntő:

---------------------------
Magyarország-Argentína 82-53 (22-13, 22-15, 21-8, 17-17)



A Völgyi Péter, Iványi Dalma és Ábrahám Márta vezette nemzeti csapat százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket, miután az A jelű kvartettben a kizárt Oroszország helyett meghívott Belgiumot, a korosztályos Ázsia-bajnokságon ezüstérmes Japánt és az amerikai régióban bronzérmes Mexikót is magabiztosan verte a Főnix Arénában.

A magyarok első helyezettként a B csoport sereghajtójával, az argentinokkal találkoztak, akik a franciáktól, a szlovénoktól és az Ázsia-bajnok ausztráloktól is kikaptak. A dél-amerikaiak a negyedik helyen zárták az U16-os Amerika-bajnokságot.

A szerdai meccsen Tomán Petra már a nyitónegyedben 10 pontot szerzett, a vendégek támadásaiba sok hiba csúszott, nem utolsósorban a kiváló magyar védekezés miatt. A nagyszünetben 44-28 állt az eredményjelzőn, s ekkor már lehetett sejteni, hogy meglesz a negyeddöntő a Völgyi-együttesnek.

Tomán a harmadik negyed közepén már 21 pontnál - közte három triplánál - tartott, az argentinok képtelenek voltak tartani őt. A 65-36-ról rajtoló zárószakaszra már nem maradtak nyitott kérdések, a magyarok könnyedén hozták a papírformát, és tükörsima győzelmet arattak. Tomán végül 21, Gábor Lili pedig 10 ponttal zárt.

A pénteki negyeddöntőben a válogatott Kanadával csap össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!