U17-es női röplabda Eb - Ezúttal megnyerte ötszettes meccsét a társházigazda magyar válogatott

Sport, 2023.07.18

A magyar válogatott 3-2-re legyőzte a német csapatot az U17-es női röplabda Európa-bajnokság csoportkörének keddi hatodik fordulójában, Békéscsabán.

A győzelmi mérlegüket 3/3-ra javító magyarok számára rossz hír volt, hogy betegség miatt a center Zsombók Anna, a feladó Piros Janka, valamint a csapat legeredményesebb játékosa, az első öt meccsen 95 pontot szerző Pampuch Gréta is kidőlt a sorból, így a korábban megsérült liberóval, Nánási Zoéval együtt már négy játékosára nem számíthatott Horváth András szövetségi edző.

A hazaiak teljesítményén ez azonban az első szettben egyáltalán nem látszott, úgy tűnt, a hétvégi két, ötszettes vereség után jót tett a csapatnak a pihenőnap, ugyanis a játékosok végig koncentráltan, kevés hibával röplabdáztak, így magabiztosan kerültek előnybe.

A második felvonásra is lendületeben maradtak a továbbra is precízen játszó magyarok, akik Zsombók Eszter vezérletével megduplázták az előnyüket. A harmadik játszmára fordult a mérkőzés képe: amellett, hogy a hazaiak a korábbinál többet rontottak, a németeknél a fő pontgyáros, a magyar születésű, de korábbi német válogatott Grózer György lánya, Leana Grozer "elkapta a fonalat", vezérletével pedig szépített az ellenfél.

A hazaiak a negyedik szettben sem bírtak Grozerrel, a németek ütője a játszma végére már 30 pontnál tartott, és miután a rivális nyitásban és nyitásfogadásban is jobban teljesített, szűk két óra elteltével következhetett a döntő felvonás. Ebben sokáig a németek álltak jobban, 8-4-re és 10-7-re is vezettek, de a magyar csapat Csereklye Zsófia nyitósorozatával - a center öt ászt szervált - fordított és végül megnyerte a 125 perces összecsapást, megőrizve ezzel esélyét az elődöntőbe jutásra.

A találkozó legjobbjaként Grozer 31 pontot szerzett, a hazaiaktól Zsombók 18 pontig jutott, de mind az öt magyar támadójátékos tíz pont feletti teljesítménnyel zárt.

A magyar csapat korábban a franciákat 3-2-re, a belgákat 3-1-re legyőzte, a szlovénoktól 3-0-ra, míg a románoktól és a görögöktől egyaránt 3-2-re kapott ki, s a csoportkör utolsó, szerdai játéknapján a törökökkel találkozik.

A hazaiak a már biztosan elődöntős görögök, valamint a törökök és a szlovének mögött a negyedik helyen állnak.

A két nyolccsapatos csoportból az első két-két helyezett jut az elődöntőbe, a szerbiai találkozókat Vrnjacka Banján rendezik. A kontinenstorna szombatig tart.


Eredmény, csoportkör, 6. forduló:
Magyarország-Németország 3-2 (22, 19, -14, -19, 12)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!