U17-es női röplabda Eb - Győzelemmel rajtolt a házigazda magyar válogatott

Sport, 2023.07.11

A magyar válogatott 3-2-re legyőzte a francia csapatot az U17-es női röplabda Európa-bajnokság nyitónapján, Békéscsabán.

A magyar-szerb közös rendezésű kontinenstorna első fordulójában Horváth András szövetségi edző együttese idegesen, sok hibával kezdett, de az első játszma közepére a játékosok megnyugodtak és a rivális rontásait is kihasználva ötpontos hátrányról fordítottak, ám a szoros végjátékban végül mégis alulmaradtak.

A második szettre Horváth cserével frissített csapatán, a magyarok pedig a viharsarki Gajdács Lina vezérletével már 21-14-re is vezettek. A franciák sorozatban nyolc szerzett ponttal fordítottak, azonban ezt követően már csak a házigazda nyert labdamenetet, így egyenlített.

A harmadik felvonás első harmada fej fej melletti küzdelmet hozott, de 10-10 után a rivális egy 7-1-es sorozattal eldöntötte a játszmát. A negyedik etapban ismét magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar válogatott, amely előbb 15-15-ig tartotta a lépést a franciákkal, majd remek csapatmunkájának és szinte hiba nélküli játékának köszönhetően ismét egyenlített.

A döntő szettre megmaradt a hazaiak lendülete, Gajdácsék többször is többpontos előnyt alakítottak ki, és végül negyedik meccslabdájukat kihasználva, 2 óra 13 perces csatát követően győzelemmel rajtoltak. A mezőny legjobbjaként a békéscsabai ütőjátékos 19 pontot szerzett.

A magyarok szerdán a szlovénokkal találkoznak.

A két nyolccsapatos csoportból az első kettő jut elődöntőbe, a szerbiai találkozókat Vrnjacka Banján rendezik. A kontinenstorna jövő szombatig tart.


U17-es Európa-bajnokság, csoportkör, 1. forduló:
Magyarország-Franciaország 3-2 (-22, 22, -18, 19, 12)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!