U17-es női röplabda Eb - Ismét öt szettben kapott ki a társházigazda magyar válogatott

Sport, 2023.07.16

A magyar válogatott 3-2-re kikapott a továbbra is veretlen görög csapattól az U17-es női röplabda Európa-bajnokság csoportkörének vasárnapi ötödik fordulójában, Békéscsabán.

A győzelmi mérlegüket 2/3-ra rontó magyarok villámrajtot vettek és 8-1-re elhúztak, de a görögök 11-9-nél már vezettek és remek blokkmunkájuknak köszönhetően megszerezték a vezetést.

A második szett szorosabban, de igen hullámzóan alakult, mindkét együttes többször is szerzett egymás után több pontot: 19-17-es görög előnyről előbb 22-19 lett a hazaiaknak, majd újabb fordulatok után előbb a magyaroknak, majd a riválisnak is volt játszmalabdája, végül Pampuch Gréta blokkja után Horváth András tanítványai örülhettek a részsikernek.

A harmadik etapra lendületben maradtak a magyarok, 10-3-ra elhúztak, de az ellenfél jó mezőnymunkával, szívós küzdelemmel 17-17-nél utolérte a házigazdákat. A görögök 23-22-nél, a játszma során először megszerezték a vezetést, de Pampuchék - épp a nyíregyházi ütő támadásával - a minimális, kétpontos különbséggel "behúzták" ezt a felvonást is.

A negyedik szettre összeszedte magát a rivális és végig irányítva egyenlített, és bár a rövidített felvonás elején a magyarok jól tartották magukat, végül 2 óra 39 perces csatában alulmaradtak.

A találkozó legjobbjaként Dimitra Nanu 28 pontot szerzett, a hazaiaktól Pampuch 23 pontig jutott.

Horváth András szövetségi edző együttese kedden 3-2-re nyert a franciák ellen, szerdán 3-0-ra kikapott a szlovénoktól, csütörtökön 3-1-re legyőzte a belgákat, majd szombaton 3-2-re maradt alul a románokkal szemben a magyar-szerb közös rendezésű kontinenstornán, amelyen kedden a németekkel találkozik. A hazai csapat hét ponttal a negyedik helyen áll.

A két nyolccsapatos csoportból az első két-két helyezett jut az elődöntőbe, a szerbiai találkozókat Vrnjacka Banján rendezik. A kontinenstorna szombatig tart.


Eredmény, csoportkör, 5. forduló, Békéscsaba:
Görögország-Magyarország 3-2 (17, -25, -24, 16, 7)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!